Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politieagent in New York geschorst na wurgincident

Politieagent in New York geschorst na wurgincident

NEW YORK (ANP/DPA) - Een politieagent uit New York is zondag (lokale tijd) geschorst na een wurgincident tijdens de arrestatie van een zwarte man. Politiechef Dermot Shea sprak in een tweet over een "verontrustend" incident. Het onderzoek loopt nog.

De politie bracht een bodycam-video naar buiten en er waren ook video-opnames van een telefoon van een voorbijganger. De video's lijken te laten zien dat de politieman een illegale wurggreep gebruikte op de man.

De 35-jarige arrestant raakte gewond en werd zondagochtend (lokale tijd) naar het ziekenhuis gebracht , meldde de New York Times. Bij het incident waren verschillende politieagenten aanwezig. De arrestatie is onder meer gedaan vanwege verstoring van de openbare orde. De stad New York heeft vorige week een wet aangenomen die het gebruik van wurggrepen verbiedt en bestraft.

Sinds de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, tijdens een politie-operatie in Minneapolis op 25 mei, zijn er in het hele land massale protesten geweest tegen racisme en politiegeweld. Steden en staten hebben politiehervormingen aangekondigd, zoals de afschaffing van controversiƫle praktijken zoals wurggrepen.

Floyd overleed nadat een blanke politieagent minutenlang met zijn knie op de nek van de 46-jarige drukte.

Meer uit Buitenland

600 vluchtelingen in opvang Berlijn in quarantaine om mazelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Een aankomstcentrum voor vluchtelingen in Berlijn is maandag in quarantaine geplaatst na een uitbraak van de mazelen. De ongeveer 600 bewoners van het centrum mogen het gebouw voorlopig niet verlaten, meldt het Duitse staatsbureau voor Vluchtelingenzaken.

56 minuten geleden
Krant: moord sikh-leider in Canada was grotere operatie dan gemeld

SURREY (ANP) - Bij de moord op de separatistische sikh-leider Hardeep Singh Nijjar in juni in Canada waren minstens zes mannen en twee voertuigen betrokken. Dat concludeert The Washington Post op basis van beveiligingsvideobeelden en getuigenverklaringen. Volgens de krant duiden die bevindingen op een grotere en meer georganiseerde operatie dan Canadese autoriteiten eerder rapporteerden. Die repten slechts van twee gemaskerde mannen die Nijjar hadden neergeschoten.

2 uur geleden
Britse NCIS-acteur David McCallum op 90-jarige leeftijd overleden

NEW YORK (ANP) - De acteur David McCallum, bekend van zijn rollen in de Amerikaanse tv-series NCIS en The Man From U.N.C.L.E, is overleden. De in 1933 in Schotland geboren McCallum was 90. Hij stierf een natuurlijke dood, omringd door zijn familie in een ziekenhuis in New York.

4 uur geleden
Polen gaat controleren op migranten bij grensovergang Slowakije

WARSCHAU (ANP) - Polen gaat controles uitvoeren bij de grensovergang met Slowakije om de stroom migranten tegen te gaan. Voertuigen die vanuit Slowakije de grens oversteken zullen worden gecontroleerd, zei premier Mateusz Morawiecki maandag.

5 uur geleden
Londen Gatwick schrapt 160 vluchten om tekort verkeersleiders

LONDEN (ANP) - De Londense luchthaven Gatwick schrapt deze week meer dan 160 vluchten wegens een tekort aan luchtverkeersleiders. Dertig procent van de luchtverkeersleiders is momenteel niet beschikbaar "wegens diverse medische redenen, waaronder het coronavirus", verklaart de luchthaven.

5 uur geleden
Separatisten Nagorno-Karabach: doden en 200 gewonden na explosie

STEPANAKERT (ANP/AFP/RTR/DPA) - Volgens het separatistische bestuur van de enclave Nagorno-Karabach zijn er tweehonderd gewonden en een onbekend aantal doden gevallen bij een ontploffing bij een brandstofopslag.

8 uur geleden
Biden haalt banden aan met eilandstaten in Grote Oceaan

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft aangekondigd dat zijn land de banden gaat aanhalen met de Cookeilanden en Niue. Hij erkent de eilandstaatjes in de Grote Oceaan officieel als soevereine staten en stelt grote investeringen in het vooruitzicht. Dat wordt gezien als een charmeoffensief om de toename van de Chinese invloed in de strategisch belangrijke regio tegen te gaan.

11 uur geleden