Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie ziet 'whaling' toenemen: 'Oplichters doen alsof ze je zoon of goede vriend zijn'

Politie ziet 'whaling' toenemen: 'Oplichters doen alsof ze je zoon of goede vriend zijn'

THOLEN - Politieteam Bergen op Zoom waarschuwt inwoners voor het zogenaamde whaling, een vorm van cybercrime. Daarbij krijg je een berichtje van iemand die dichtbij je staat, zoals een zoon of dochter. Oplichters proberen zo je vertrouwen te winnen en je geld over te laten maken. En dat lukt ze steeds maker.

De politie Zeeland West-Brabant ziet de laatste tijd een toename van Whaling. "Bij whaling krijgt u een alarmerend bericht van iemand uit uw vriendenkring of familie, bijvoorbeeld uw zoon of dochter. Die zit zogenaamd in het buitenland vast en is zijn geld, telefoon en papieren kwijt. Hij vraagt dringend om uw financiële hulp via een sociaal netwerk als Facebook of simpelweg via e-mail en whatsapp", legt de politie uit. "Het bericht heeft een dwingende toon."


Achteraf blijkt dan dat het account op het sociale netwerk van die persoon gekraakt is door een oplichter. Behulpzame vrienden die geld overgemaakt hebben, beseffen pas later dat zij zijn opgelicht. De vriend in kwestie is zich nergens van bewust. Maar ook zonder een gekraakt account kunnen oplichters hun slag zijn. Ze appen dan bijvoorbeeld met een ander nummer, en zeggen dat hun telefoon kapot is. Daarom hebben ze 'tijdelijk een ander nummer'.

Het advies van de politie luidt: controleer het verzoek eerst, bijvoorbeeld door te bellen. Maak geen geld over voordat u heeft gebeld. Bent u slachtoffer geworden van deze vorm van oplichting? Meld dit bij de politie.

Meer uit Tholen

Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

2 uur geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

6 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

1 dag geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

2 dagen geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

2 dagen geleden