Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie ziet 'whaling' toenemen: 'Oplichters doen alsof ze je zoon of goede vriend zijn'

Politie ziet 'whaling' toenemen: 'Oplichters doen alsof ze je zoon of goede vriend zijn'

THOLEN - Politieteam Bergen op Zoom waarschuwt inwoners voor het zogenaamde whaling, een vorm van cybercrime. Daarbij krijg je een berichtje van iemand die dichtbij je staat, zoals een zoon of dochter. Oplichters proberen zo je vertrouwen te winnen en je geld over te laten maken. En dat lukt ze steeds maker.

De politie Zeeland West-Brabant ziet de laatste tijd een toename van Whaling. "Bij whaling krijgt u een alarmerend bericht van iemand uit uw vriendenkring of familie, bijvoorbeeld uw zoon of dochter. Die zit zogenaamd in het buitenland vast en is zijn geld, telefoon en papieren kwijt. Hij vraagt dringend om uw financiële hulp via een sociaal netwerk als Facebook of simpelweg via e-mail en whatsapp", legt de politie uit. "Het bericht heeft een dwingende toon."


Achteraf blijkt dan dat het account op het sociale netwerk van die persoon gekraakt is door een oplichter. Behulpzame vrienden die geld overgemaakt hebben, beseffen pas later dat zij zijn opgelicht. De vriend in kwestie is zich nergens van bewust. Maar ook zonder een gekraakt account kunnen oplichters hun slag zijn. Ze appen dan bijvoorbeeld met een ander nummer, en zeggen dat hun telefoon kapot is. Daarom hebben ze 'tijdelijk een ander nummer'.

Het advies van de politie luidt: controleer het verzoek eerst, bijvoorbeeld door te bellen. Maak geen geld over voordat u heeft gebeld. Bent u slachtoffer geworden van deze vorm van oplichting? Meld dit bij de politie.

Meer uit Tholen

Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

16 uur geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

20 uur geleden
Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Maarten Grosfeld: 'Ik heb inmiddels wel een groot netwerk'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Maarten Grosfeld. 

1 dag geleden
Woningen Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 Sint-Maartensdijk gesloten

THOLEN - Op 1 februari 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hennepplanten en henneptoppen aangetroffen in woningen aan de Frank van Borselenstraat in Sint-Maartensdijk. De woningen staan gepland om begin juli 2023 te worden gesloopt.    

2 dagen geleden
Wielerronde Oud-Vossemeer van start

OUD-VOSSEMEER - Amateurs, Junioren, Beloften en de Elite-Mannen en Elite-Vrouwen verschenen zaterdag aan de start bij de Wielerronde van Oud-Vossemeer. 

2 dagen geleden
Gemeente organiseert informatieavond over herinrichting Langeweg

ANNA JACOBAPOLDER - Gemeente Tholen organiseert op woensdag 22 maart een inloopavond over de herinrichting van de Langeweg. Inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomst al hun vragen stellen. 

2 dagen geleden