Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie waarschuwt: Word geen geldezel!

Politie waarschuwt: Word geen geldezel!

De politie is met de banken in Nederland een campagne gestart om aandacht te vragen voor money mules, oftewel geldezels. ‘We waarschuwen jongvolwassenen dat ze van en naar school geronseld kunnen worden’, laat de politie woensdag weten.

Om crimineel geld wit te wassen maken cybercriminelen vaak gebruik van zogenoemde money mules. ‘Deze mensen, ook wel geldezels genoemd, stellen hun bankrekening beschikbaar voor fraude. Dat is strafbaar.’ Money mules, geldezels of katvangers worden volgens de politie steeds vaker ingezet door cybercriminelen. Daarom is de campagne ‘Mijn scam, jouw probleem!’ opgezet. Criminelen proberen mensen op straat of op het schoolplein voor hun karretje te spannen, maar ook steeds vaker via sociale media. ‘Bijvoorbeeld via Instagram, Snapchat of via advertenties waarop je reageert. De criminelen proberen vaak jongeren met allerlei beloftes en smoesjes over te halen om hun bankpas en pincode af te staan, zodat de criminelen op die manier het geld kunnen wegsluizen en vervolgens zelf anoniem blijven.’ De politie adviseert niet zo maar in te gaan op vacatures waar je snel en gemakkelijk veel geld kunt verdienen. ‘Controleer of het (buitenlandse) bedrijf of persoon uit die mooie vacature wel echt bestaat en de advertentie niet vol spelfouten staat. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook.’

Kijk voor meer informatie op de website van de politie https://www.politie.nl/onderwerpen/money-mule.html.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Uitgestelde Franse Slagmars vindt zaterdag plaats

KAPELLE - Twee opeenvolgende jaren kon de Franse Slagmars in mei door corona niet doorgaan. In plaats van het vizier alleen te richten op mei 2022, ging de organisatie voor een najaarseditie van de wandeltocht, met verschillende routes in en om Kapelle. Die vindt zaterdag plaats.

4 uur geleden
Waarnemend burgemeester naar Reimerswaal voor zieke José van Egmond

KRUININGEN - Petra van Wingerden-Boers (67) is per 25 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal tot José van Egmond beter is. Zij herstelt van een dubbele longembolie en het duurt naar verwachting nog maanden voordat zij alle burgemeesterstaken weer kan uitvoeren. Dat maakt de provincie Zeeland dinsdagavond bekend.

13 uur geleden
Ondernemersvereniging OVY in Yerseke heeft nieuwe voorzitter

YERSEKE - Met Lennert Steketee als nieuwe voorzitter wil Ondernemers Vereniging Yerseke (OVY) volle kracht vooruit.

1 dag geleden
Allerlei activiteiten rondom Bevrijding bij museum Memorial 40-45 Kapelle

KAPELLE - Kapelle is op 28 oktober 1944 bevrijd. Rondom de aanstaande 28 oktober zijn er extra activiteiten bij herdenkingsmuseum Memorial 40-45 Kapelle.

1 dag geleden
Hansweertse Boys boekt eerste zege

REIMERSWAAL/KAPELLE - Wekelijks worden ‘de kaarten weer geschud’. Voor Hansweertse Boys en Kruiningen de gewenste resultaten, Yerseke dat gelijk speelde, maar helaas ook vijf nederlagen voor Krabbendijke, Kapelle, Wemeldinge, Rillandia en Sc Waarde.

2 dagen geleden
Brand vernietigt schuur aan de Voorburcht in Kapelle

KAPELLE - Er is zondagmiddag een brand ontstaan in een schuur aan de Voorburcht in Kapelle. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en de schuur niet meer te redden 

3 dagen geleden
Vrouw zwaargewond aangetroffen langs A58 bij Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Een vrouw is zondagochtend zwaargewond aangetroffen langs de A58 bij Krabbendijke. De politie onderzoekt momenteel hoe de vrouw gewond is geraakt en heeft een mogelijke betrokkene is door de politie meegenomen naar het bureau.Rond 08.35 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen dat zich ter hoogte van de Koedijk langs de snelweg een gewonde vrouw bevond. Na de melding werden de ambulancedienst, de politie en een traumahelikopter op pad gestuurd. De Nijmeegse helikopter kwam niet naar Krabbendijke maar landde voor een rendez-vous langs de A58 tussen Bergen op Zoom en Wouw.Langs de A58 stond een vrachtwagen die goederen vervoerde voor een supermarktketen. De chauffeur hiervan is door de politie meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Bij de man zal een bloedproef worden afgenomen. De politie onderzoekt momenteel nog altijd de vrachtwagen. De politie houdt er namelijk rekening mee dat de gewonde vrouw uit de vrachtauto is gevallen of gesprongen.De vluchtstrook en één van de rijstroken zijn dicht. Rijkswaterstaat leidt het verkeer langs de incidentlocatie.

3 dagen geleden