Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie waarschuwt: Word geen geldezel!

Politie waarschuwt: Word geen geldezel!

De politie is met de banken in Nederland een campagne gestart om aandacht te vragen voor money mules, oftewel geldezels. ‘We waarschuwen jongvolwassenen dat ze van en naar school geronseld kunnen worden’, laat de politie woensdag weten.

Om crimineel geld wit te wassen maken cybercriminelen vaak gebruik van zogenoemde money mules. ‘Deze mensen, ook wel geldezels genoemd, stellen hun bankrekening beschikbaar voor fraude. Dat is strafbaar.’ Money mules, geldezels of katvangers worden volgens de politie steeds vaker ingezet door cybercriminelen. Daarom is de campagne ‘Mijn scam, jouw probleem!’ opgezet. Criminelen proberen mensen op straat of op het schoolplein voor hun karretje te spannen, maar ook steeds vaker via sociale media. ‘Bijvoorbeeld via Instagram, Snapchat of via advertenties waarop je reageert. De criminelen proberen vaak jongeren met allerlei beloftes en smoesjes over te halen om hun bankpas en pincode af te staan, zodat de criminelen op die manier het geld kunnen wegsluizen en vervolgens zelf anoniem blijven.’ De politie adviseert niet zo maar in te gaan op vacatures waar je snel en gemakkelijk veel geld kunt verdienen. ‘Controleer of het (buitenlandse) bedrijf of persoon uit die mooie vacature wel echt bestaat en de advertentie niet vol spelfouten staat. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook.’

Kijk voor meer informatie op de website van de politie https://www.politie.nl/onderwerpen/money-mule.html.

Meer uit Reimerswaal

Duurzame dijkverzwaring bij Hansweert: elektrische machines aangeschaft

HANSWEERT - Aannemers KWS en Van Oord nemen de komende jaren de dijkversterking bij Hansweert voor hun rekening. In samenwerking met waterschap Scheldestromen doen zij hun best om niet alleen de dijk te verbeteren, maar ook de duurzaamheid van projecten als deze. 

1 dag geleden
Leerlingen De Welle in Kruiningen openen expositie

KRUININGEN - Op basisschool De Welle in Kruiningen is een bijzondere expositie geopend. De tentoonstelling is de eindpresentatie van het project ‘De Vlechtheg II’ waaraan alle leerlingen van de school de afgelopen twee maanden gewerkt hebben.

1 dag geleden
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen

KAPELLE/KRUININGEN - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Reimerswaal haalden samen € 8250 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

2 dagen geleden
Megaklus bij dijk Hansweert duurt drie jaar

HANSWEERT - De voorbereidende werkzaamheden om de dijk bij Hansweert te versterken zijn begonnen. De komende jaren wordt er heel wat werk verzet voor dit project, dat naar verwachting 160 miljoen euro kost.  Er zijn al zichtbare boorwerkzaamheden aan de gang bij de dijk.

3 dagen geleden
Anneke droomt van tiny house in Reimerswaal

KRUININGEN - Anneke van Broekhoven (22) zoekt een agrariër, of andere eigenaar van een mooi stukje land, in de gemeente Reimerswaal waar zij in een tiny house mag komen wonen.

3 dagen geleden
Nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s in Kapelle en Wemeldinge

KAPELLE - In de Bellefleurstraat in Kapelle en het parkeerterrein bij de Wilhelminastraat in Wemeldinge komt een laadpaal voor elketrische auto’s te staan.

3 dagen geleden
‘Ik hoop dat er wat gedaan wordt aan veiligheid Kanaalweg’

HANSWEERT - Afgesloten wegen, veel omleidingen en een nieuwe rotonde in het dorp. Er zal veel gebeuren de komende jaren in Hansweert vanwege de dijkverzwaring. Dat riep dan ook de nodige vragen op bij de inwoners van het dorp tijdens twee bijeenkomsten vorige week die waterschap Scheldestromen belegde. 

4 dagen geleden