Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie waarschuwt voor nepmails

Politie waarschuwt voor nepmails

GOES - De politie waarschuwt dinsdag voor nepmails die van de politie afkomstig lijken, maar dit niet zijn.

‘Er zijn nepmails in omloop uit naam van de politie’, waarschuwt de politie. ‘In deze e-mails wordt gevraagd om handelingen uit te voeren, zoals het sturen van persoonlijke gegevens. De politie vraagt je nooit dit te doen!’ 

Wie twijfelt over een mail kan contact opnemen met de politie, via telefoonnummer 0900-8844. 

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Luctor et Emergo

In versnelde pas loop ik van mijn auto naar het gemeentehuis. In die paar meter word ik precies drijfnat. In mijn kantoor slaat de regen ongenadig hard tegen de ruiten en de wind giert langs het gebouw. Dit jaar is de watersnoodramp 70 jaar geleden. Op stormachtige dagen als deze denk ik automatisch aan die noodlottige nacht van 31 januari op 1 februari 1953. 

3 uur geleden
Energiebespaargids voor inwoners 's-Heer Abtskerke

‘s-HEER ABTSKERKE - Alle woningeigenaren in ’s-Heer Abtskerke ontvangen deze week een energiebespaargids, in opmaat naar een energiemarkt. Wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele overhandigde dinsdag het eerste exemplaar aan Hans en Erna Beuger. Hans is voorzitter van de werkgroep Duurzaam ’s-Heer Abtskerke. Samen met de werkgroep zet hij zich al langere tijd in voor het verduurzamen van het dorp.

7 uur geleden
Fietsster gewond bij aanrijding Heinkenszandseweg 's-Heerenhoek

’s-HEERENHOEK – Een fietsster is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval met een auto op de Heinkenszandseweg bij ’s-Heerenhoek.

12 uur geleden
Opa Goesenaar Hans Colijn hielp spoorlijn herstellen na Ramp

GOES - De opa van Hans Colijn uit Goes heeft na de Watersnoodramp als inspecteur van de Nederlandse Spoorwegen gewerkt aan het herstel van de spoorlijn bij de Sloedam en Kruiningen. “Zeventig jaar na dato terugkijkend met een van mijn vader gekregen boek over de Watersnoodramp, realiseer ik me wat een huzarenstukjes die werkzaamheden geweest zijn”, vertelt Colijn. “Ze hadden toen nog geen grote hypermoderne drijvende bokken en hoogwerkers, zoals nu. Met noeste handenarbeid en tomeloze inzet moesten de spoorwegwerkers de spoorverbindingen, die van levensbelang waren, herstellen. En het liefst zo snel mogelijk.” 

14 uur geleden
Noord-Beveland herdenkt Ramp in Kortgene en Kats

KORTGENE - Ook in de gemeente Noord-Beveland zijn er herdenkingen voor de Watersnoodramp. Die vinden op woensdag 1 februari plaats in Kortgene en Kats.“In onze gemeente waren vele slachtoffers te betreuren”, schrijft de gemeente Noord-Beveland op haar website. “We willen hen herdenken en samen met belangstellenden hierbij stilstaan op de begraafplaats in Kortgene om 13.00 uur met een kranslegging en twee minuten stilte.” Bij deze plechtigheid houdt burgemeester Loes Meeuwisse een toespraak.

1 dag geleden
Watersnoodconcert Douwe Eisenga vult Grote Kerk Goes

GOES - In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes vond zaterdagavond het concert ‘The Flood Requiem 1953’ plaats in het kader van de herdenking van de Watersnoodramp van 1953.

1 dag geleden
Bevrijdingsmuseum Zeeland wil verduurzamen met nieuw zonnepanelenveld

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp kijkt terug op een positief jaar waarin voor het museum, als een van de weinige, de bezoekersaantallen groeiden. Ook in 2023 blijft het museum, net als vele andere musea, druk bezig met verduurzaming. 

1 dag geleden