Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie vraagt Zeeuwen niet te bellen als ze mensen in groepen zien lopen

Politie vraagt Zeeuwen niet te bellen als ze mensen in groepen zien lopen

MIDDELBURG - De politie vraagt of mensen niet willen bellen als zij anderen in groepen van twee of meer zien lopen.

De Zeeuwse agenten krijgen veel telefoontjes van mensen die groepen op straat zien. Ze vragen echter of zij elkaar willen aanspreken op de coronaregels. “De politie heeft het momenteel erg druk en kan niet op alle meldingen af gaan”, zeggen ze op de website van de Veiligheidsregio Zeeland. “Volg de maatregelen en gebruik je gezond verstand.”

Auto

Mensen die met zijn drieën of meer zijn en geen afstand houden van elkaar riskeren een boete, die zowel agenten als buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) kunnen uitschrijven. Jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar betalen in het geval van een boete 95 euro en wie ouder is dan achttien jaar 390 euro. Het geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden.

De Veiligheidsregio Zeeland zegt op zijn website ook dat je wel met maximaal twee collega’s, vrienden of buren in een auto mag zitten, maar ‘verstandig is het niet’. Drie of meer mensen in dezelfde auto is sowieso strafbaar, als deze niet uit hetzelfde huishouden afkomstig zijn. 

Meer uit Middelburg

Totale leegverkoop kledingwinkel Leger des Heils

MIDDELBURG - Dinsdag 23 en donderdag 25 juli is er totale leegverkoop in kledingwinkel van Leger des Heils in Middelburg. Alles 1 + 1 gratis. 

2 minuten geleden
Boskalis Beach Cleanup Tour Vrouwenpolder en Neeltje Jans

DOMBURG - Van 1 tot en met 15 augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes weer de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, op. Op 3 augustus is er een etappe op het strand bij Vrouwenpolder en 4 augustus bij Neeltje Jans. 

13 uur geleden
Auto en scooter komen met elkaar in botsing op de Torenweg

MIDDELBURG- Op de Torenweg heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Op de voorrangskruising met de Spinhuisweg kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter kwam ten val en werd door de ambulancedienst ter plaatse medisch onderzocht. Hij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. 

16 uur geleden
Man (21) met kapmes in broeksband loopt slingerend onder invloed op rijbaan

MIDDELBURG- Aan Het Groene Woud is zondagmorgen een 21-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man liep slingerend over de rijbaan en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Tevens had de man een kapmes in zijn broeksband. De man is overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. 

21 uur geleden
Auto raakt van de weg en komt achterwaarts in sloot tot stilstand

ARNEMUIDEN- In een flauwe bocht van de A58 in de rijrichting van Vlissingen is zondagmorgen bij Arnemuiden een auto van de weg geraakt. De auto kwam achterwaarts in een sloot terecht. De medewerkers van de ambulancedienst hebben de betrokken personen medisch onderzocht. De oorzaak van het ongeval is onbekend.

21 uur geleden
Taxi raakt van de weg en komt via droge sloot op akker tot stilstand

ZOUTELANDE- In een bocht van de Zoutelandseweg (N288) is zaterdagavond een taxi van de weg geraakt. Hierna kwam de taxi via een droge sloot tot stilstand op een akker. De politie heeft diverse personen gehoord. Er raakte gelukkig niemand gewond.

22 uur geleden
Middsummer Games in Dauwendaele: activiteiten voor alle leeftijden

Middelburg - Vizita organiseert deze zomervakantie tussen 26 juli en 9 augustus in samenwerking met de partners in de wijk Dauwendaele activiteiten voor alle leeftijden. De activiteiten variëren van een potje biljart en een voetbaltoernooi tot een springkussendorp en een heus Moordspel. Er is voor iedereen iets leuks!

1 dag geleden