Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie vraagt Zeeuwen niet te bellen als ze mensen in groepen zien lopen

Politie vraagt Zeeuwen niet te bellen als ze mensen in groepen zien lopen

MIDDELBURG - De politie vraagt of mensen niet willen bellen als zij anderen in groepen van twee of meer zien lopen.

De Zeeuwse agenten krijgen veel telefoontjes van mensen die groepen op straat zien. Ze vragen echter of zij elkaar willen aanspreken op de coronaregels. “De politie heeft het momenteel erg druk en kan niet op alle meldingen af gaan”, zeggen ze op de website van de Veiligheidsregio Zeeland. “Volg de maatregelen en gebruik je gezond verstand.”

Auto

Mensen die met zijn drieën of meer zijn en geen afstand houden van elkaar riskeren een boete, die zowel agenten als buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) kunnen uitschrijven. Jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar betalen in het geval van een boete 95 euro en wie ouder is dan achttien jaar 390 euro. Het geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden.

De Veiligheidsregio Zeeland zegt op zijn website ook dat je wel met maximaal twee collega’s, vrienden of buren in een auto mag zitten, maar ‘verstandig is het niet’. Drie of meer mensen in dezelfde auto is sowieso strafbaar, als deze niet uit hetzelfde huishouden afkomstig zijn. 

Meer uit Beveland

Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

20 uur geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

21 uur geleden
Energiekosten stijgen aanzienlijk in 2024

De energierekening zal voor veel Nederlanders in 2024 een flinke sprong omhoog maken. Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet namelijk meerdere belangrijke veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op je energierekening. Deze veranderingen leiden tot een gemiddelde stijging van zo’n 177 euro op jaarbasis voor een gezin van 3 personen.

23 uur geleden
Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

1 dag geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

1 dag geleden
Lewedorp al druk in de weer voor Cultuur uit de Zak

LEWEDORP - Negen dorpen, één festival. Dat is Cultuur uit de Zak. Zaterdag 30 september vindt de tweede editie plaats. In Lewedorp is dorpshuis De Zandlôôper het kloppend hart van Cultuur in de Zak. “Door zo’n dag te organiseren, merk je hoe verbazend veel inwoners met kunst en cultuur bezig zijn”, vertelt Max Joosse van de plaatselijke organisatie.

1 dag geleden
Nieuw Goes voelt zich niet serieus genomen en stapt uit coalitie

GOES - Nieuw Goes is dinsdagavond per direct uit de coalitie van de gemeente Goes gestapt. Als reden noemt de fractie onvrede over haar rol in de coalitie en gebrek aan openheid en vertrouwen.

2 dagen geleden