Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie start campagne in coldcase Wies Hensen

Politie start campagne in coldcase Wies Hensen

BUDEL (ANP) - De politie is een campagne gestart in de zoektocht naar de dader of daders van de al ruim dertig jaar onopgeloste moord op Wies Hensen. De politie heeft aan de hand van verbeterde technieken een DNA-profiel samengesteld van een vermoedelijke dader, een man. Vanaf volgende week zaterdag wordt ook een nooit eerder in Nederland toegepast middel ingezet, waarmee burgers bij het onderzoek worden betrokken.

Op de kermis in Budel staat namelijk een Mobiel Media Lab, waar mensen met behulp van een Virtual Reality-bril rond kunnen kijken op de plek waar het slachtoffer destijds gevonden is.

De toen 32-jarige vrouw werd voor het laatst gezien op de kermis in Budel op 29 augustus 1989. De volgende ochtend werd zij dood gevonden in een sloot langs de Loonderweg in het Valkenswaardse dorpje Dommelen, zo'n 20 kilometer verderop. De plaats waar Hensen werd gevonden is nauwkeurig nagebootst en gereconstrueerd met speciale fotoapparatuur. Met behulp van een forensisch rechercheur kunnen mensen tijdens de Budelse kermis door de VR-bril rondkijken op de plek waar Hensen werd gevonden en zien welke belangrijke sporen er zijn in het onderzoek.

Twee onbekende mannen

De politie denkt dat Hensen met twee onbekende mannen de kermis verliet. Vermoedelijk komen deze mannen niet uit Budel, maar uit de buurt van Valkenswaard, aldus de politie. "Nadat ze weggingen van de kermis, moet er iets vreselijks zijn gebeurd", laat de politie weten. Ze kwam door verstikking om het leven en werd "op een mensonterende manier" in de sloot achtergelaten.

In het verleden werden enkele mannen gearresteerd, maar zij zijn geen verdachte meer. Hun DNA matcht niet met de gevonden sporen.

De politie zette eerder al een beloning in van 15.000 euro voor de gouden tip. Dat bedrag is nu verdubbeld. Via media, sociale media, posters en flyers vraagt de politie de komende dagen extra aandacht voor de coldcasezaak. Er is bovendien een vierdelige podcast met de zus en een nichtje van Hensen, een speciale webpagina en een speciaal telefoonnummer (040-2056466) voor deze coldcase waar mensen vertrouwelijk iemand van het Team Criminele Inlichtingen aan de lijn kunnen krijgen.

Meer uit Binnenland

Evacuaties en lichtgewonde door explosie bij woning Spijkenisse

SPIJKENISSE (ANP) - Door een explosie bij een woning aan de Lisstraat in Spijkenisse is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand lichtgewond geraakt. Het slachtoffer kreeg glas in een voet en is door ambulancepersoneel behandeld. Twee andere mensen moesten worden nagekeken omdat ze bij de ontploffing rook hadden ingeademd. Er ontstond geen brand, maar de politie spreekt van "een flinke explosie". Zo'n veertien bewoners van naastgelegen woningen zijn geƫvacueerd en worden in de buurt opgevangen, terwijl bouw- en woningtoezicht de veiligheid van de huizen controleert, zegt een woordvoerster van de politie.

2 uur geleden
Nieuwe maximumsnelheid in grootste deel van Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam geldt vanaf deze vrijdag op 80 procent van alle wegen een nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door de hele stad zijn de afgelopen maanden al verkeersborden met de juiste snelheid geplaatst, met daar overheen een sticker die waarschuwt voor de nieuwe snelheid die gaat gelden. Een team van 112 mensen trekt in de nacht van donderdag op vrijdag langs alle borden om die stickers te verwijderen. Vanaf dat moment geldt dan de nieuwe snelheid.

2 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak in zaak tegen complotdenker Huig Plug

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen de bekende complotdenker Huig Plug uit Katwijk en twee medeverdachten. Het Openbaar Ministerie heeft negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, tegen hem geƫist.

2 uur geleden
Scholen hebben weer Paarse Vrijdag

AMSTERDAM (ANP) - Op scholen in het hele land is het weer Paarse Vrijdag, de jaarlijkse actiedag in samenwerking met lhbti+-belangenbehartiger COC Nederland en de leerlingengroepen aangesloten aan de GSA, de Gender & Sexuality Alliance. Volgens het COC doen elk jaar meer dan duizend middelbare scholen en mbo's mee aan de dag ter ondersteuning van de genderdiversiteit en seksuele diversiteit, maar haken ook steeds meer basisscholen aan.

2 uur geleden
Nabestaanden Carlo krijgen woord in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Op de vierde zittingsdag van het hoger beroep van de Mallorcazaak krijgen de nabestaanden van Carlo Heuvelman het woord. Zijn ouders maken bij het hof in Leeuwarden gebruik van het spreekrecht, evenals zijn vriendin.

2 uur geleden
COA: dertig asielzoekers voor de nacht naar opvang Stadskanaal

TER APEL (ANP) - Dertig asielzoekers zijn van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar de tijdelijke nachtopvang in Stadskanaal gebracht, laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. De opvang in Stadskanaal ging donderdagavond open en moet het aanmeldcentrum ontlasten. Al bijna twee maanden sliepen asielzoekers daar noodgedwongen op matrassen of stoelen in onder meer de wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

3 uur geleden
Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

8 uur geleden