Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie slaat in op demonstranten UvA

Politie slaat in op demonstranten UvA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag ingeslagen op betogers die meedoen aan een demonstratie bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dat ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Zeker twee agenten zouden een wapenstok hebben gebruikt. Het gebeurde ter hoogte van het Holocaust Namenmonument.

Agenten probeerden demonstranten die zich via de Weesperstraat richting het centrum wilden bewegen tegen te houden. Verschillende politiebusjes blokkeren daar de weg. De demonstranten probeerden langs de busjes te komen.

De politie zegt op het sociale medium X dat de Mobiele Eenheid de Weesperstraat heeft afgesloten "om de veiligheid te kunnen waarborgen" en dat agenten schilden gebruikten om demonstranten op afstand te houden. "Een demonstrant die over een bus wilde springen is op afstand gehouden met een wapenstok."

Duizenden demonstranten

Inmiddels is de situatie weer rustig. De demonstranten hebben hun weg vervolgd en zijn afgeslagen.

Zeker duizenden docenten en studenten demonstreren dinsdag om solidariteit te uiten met pro-Palestijnse studenten die maandag een protestkamp opzetten bij de Roeterseilandcampus van de UvA. In de nacht van maandag op dinsdag ontruimde de politie het tentenkamp.

Meer uit Binnenland

Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

49 minuten geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

1 uur geleden
Politiek mag wensdenken, zegt Van der Plas na kritiek op akkoord

DEN HAAG (ANP) - Caroline van der Plas wijst de kritiek van de hand dat in het hoofdlijnenakkoord plannen zitten waarvan de haalbaarheid onzeker is. Andere partijen hebben bijvoorbeeld twijfels bij het voornemen van de nieuwe coalitie om een uitzonderingspositie (opt-out) te bedingen in de Europese Unie op migratiebeleid. "Wat is er mis met wensdenken zolang je denkt dat die wens gaat lukken?", zegt de BBB-leider te gast bij Buitenhof.

3 uur geleden
Remkes vindt dat Plasterk geen premier moet worden

DEN HAAG (ANP) - VVD-prominent en oud-informateur Johan Remkes vindt dat Ronald Plasterk geen premier moet worden. Zaterdag publiceerde NRC wederom over mogelijke misstanden rondom een patentaanvraag door Plasterk voor kankervaccins, die hem financieel en juridisch in problemen kunnen brengen. "Als daar inderdaad stevige verwijten te maken zijn, dan wordt het wel een hele lastige. Ik zou zelf mijn conclusies trekken", zei Remkes bij WNL op Zondag.

4 uur geleden
Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

9 uur geleden
Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

13 uur geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

15 uur geleden