Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie roept bezoekers Veerse Meer op verdachte boten te melden

Politie roept bezoekers Veerse Meer op verdachte boten te melden

VEERE - De politie zet tijdens het Hemelvaart weekend digitale bannering in rond de jachthavens van Dinteloord en het Veerse Meer. In de banner wordt gevraagd om verdachte boten te melden. Dure boten worden vaak gebruikt om crimineel vermogen mee te witwassen. 

Mensen die vandaag rond de jachthavens van Dinteloord of het Veerse Meer zijn krijgen op hun smartphone, tablet of laptop een banner te zien. In die banner vraagt de politie om verdachte boten te melden via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via een tipformulier.

De reden voor de actie is dat dure boten vaak gebruikt worden om crimineel vermogen mee wit te wassen. Het wordt echter ook gebruikt voor andere criminaliteit, zoals het vervoer van drugs, mensenhandel, belastingontduiking en verzekeringsfraude. In de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zeeland-West-Brabant geldt dat misdaad niet mag lonen. Daarom verzamelen politie en justitie informatie over dure boten die zijn gekocht met crimineel vermogen en die boten worden afpakt.

Waar moet je op letten?

Kostbare boten zijn er in verschillende vormen en maten. Van luxe jacht tot een speedboot of een jetski. Bel de politie als je een verdacht gevoel hebt bij een boot in combinatie met de eigenaren. Mensen waarvan je vermoedt of weet dat ze geen legaal inkomen hebben dat past bij een kostbare boot. Vaak speelt buikgevoel ook een belangrijke rol. Deze persoon in combinatie met deze boot, dat klopt gewoon niet.

Volgens de politie is het volgende interessant: 

- Waar vaart de boot regelmatig?
- Wat is de ligplaats van de boot?
- Waar wordt de boot gestald?
- Wat is de naam van de boot?
- Wat is het registratienummer van de boot?
- Wat zijn typische kenmerken van de boot (merk, type, kleur, andere opvallende zaken)?


Meer uit Middelburg

Voorzitter Keti Koti Zeeland Angelique Duijndam: 'Ik heb het verleden nodig om het heden te begrijpen'

MIDDELBURG -  Maandag 1 juli vond de Keti Koti herdenking plaats in Middelburg. Tijdens Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Hoe kijkt Angelique Duijndam, voorzitter Keti Koti Zeeland, terug op de viering? 

11 uur geleden
Zondag 28 juli Parkconcert van Duo Deseo in het Stadspark Molenwater

MIDDELBURG - Zondag 28 juli weer een concert in het Molenwaterpark. Als Duo Deseo verleiden gitarist Maarten Vandenbemden en celliste Ann Van Hecke je met zomerse en zuidelijke klanken. Met Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Catalaanse muziek van onder meer Astor Piazzolla, Federico Garcia Lorca, Isaac Albéniz, en Manukl De Falla. 

15 uur geleden
Woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg gesloten wegens drugs

MIDDELBURG - Op last van de (loco)burgemeester van de gemeente Middelburg is donderdag een woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg voor drie maanden afgesloten wegens drugsgerelateerde criminaliteit. 

18 uur geleden
Gemeente Veere adviseert: 'Zet je fiets dubbel op slot'

DOMBURG - De gemeente Veere neemt deel aan landelijke campagne 'Staat-E-lekker'. Die drukt fietsers op het hart hun fiets goed op slot te zetten. Het liefst met een tweede slot.

19 uur geleden
Kloostergangen in abdij Middelburg dicht na vallen steen

MIDDELBURG - De kloostergangen in het Middelburgse abdijcomplex zijn gesloten, omdat er een stuk natuursteen vanuit de gewelven naar beneden is gevallen. Dat meldt de provincie Zeeland.

1 dag geleden
Van Trekkertrek naar polowedstijd in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aan de Herenweg, waar een paar dagen eerder nog trekkers reden en werd gefeest in de feesttent, galopperen over een paar dagen paarden rond. En dan niet vanwege een typisch Zeeuws rondje ringrijden, maar om polowedstrijden te rijden. Vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli wordt op het terrein de Polo Cup Domburg georganiseerd. Jeroen van de Lindeloof vertelt  hoe dit bijzondere evenement in Aagtekerke is beland. 

1 dag geleden
Gezellige marktdag in Westkapelle

WESTKAPELLE - Woensdag  31 juli zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten te doen in en rondom het Polderhuis. In de Zuidstraat ter hoogte van het Polderhuis is er Brocante, Vintage en Ouwe Sannie te koop. In de Polderhuistuin is er een Creatief van eigen bodem markt en worden heerlijke smouters en wafels gebakken.

1 dag geleden