Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie roept bezoekers Veerse Meer op verdachte boten te melden

Politie roept bezoekers Veerse Meer op verdachte boten te melden

VEERE - De politie zet tijdens het Hemelvaart weekend digitale bannering in rond de jachthavens van Dinteloord en het Veerse Meer. In de banner wordt gevraagd om verdachte boten te melden. Dure boten worden vaak gebruikt om crimineel vermogen mee te witwassen. 

Mensen die vandaag rond de jachthavens van Dinteloord of het Veerse Meer zijn krijgen op hun smartphone, tablet of laptop een banner te zien. In die banner vraagt de politie om verdachte boten te melden via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via een tipformulier.

De reden voor de actie is dat dure boten vaak gebruikt worden om crimineel vermogen mee wit te wassen. Het wordt echter ook gebruikt voor andere criminaliteit, zoals het vervoer van drugs, mensenhandel, belastingontduiking en verzekeringsfraude. In de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zeeland-West-Brabant geldt dat misdaad niet mag lonen. Daarom verzamelen politie en justitie informatie over dure boten die zijn gekocht met crimineel vermogen en die boten worden afpakt.

Waar moet je op letten?

Kostbare boten zijn er in verschillende vormen en maten. Van luxe jacht tot een speedboot of een jetski. Bel de politie als je een verdacht gevoel hebt bij een boot in combinatie met de eigenaren. Mensen waarvan je vermoedt of weet dat ze geen legaal inkomen hebben dat past bij een kostbare boot. Vaak speelt buikgevoel ook een belangrijke rol. Deze persoon in combinatie met deze boot, dat klopt gewoon niet.

Volgens de politie is het volgende interessant: 

- Waar vaart de boot regelmatig?
- Wat is de ligplaats van de boot?
- Waar wordt de boot gestald?
- Wat is de naam van de boot?
- Wat is het registratienummer van de boot?
- Wat zijn typische kenmerken van de boot (merk, type, kleur, andere opvallende zaken)?


Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

6 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden