Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie pakt bijna 60 aanhangers van Feyenoord in Berlijn op

Politie pakt bijna 60 aanhangers van Feyenoord in Berlijn op

BERLIJN (ANP) - De Duitse politie heeft in Berlijn bijna zestig supporters van Feyenoord opgepakt. Zij wilden volgens de politie woensdagavond in de wijk Kreuzberg de confrontatie aangaan met aanhangers van 1. FC Union Berlin, donderdagavond de tegenstander van Feyenoord in de Conference League.

"We hebben een groep van 58 supporters preventief aangehouden", zegt een politiewoordvoerder tegen het ANP. "Ze hadden slagwapens bij zich en gedroegen zich verdacht." Het was voor de politie aanleiding om de groep op te pakken, uit vrees voor ongeregeldheden.

De politie pakte in de buurt ook dertien Duitse voetbalfans op. Zij zouden aanhangers zijn geweest van Union Berlin en Energie Cottbus, een andere Duitse club. Het is de bedoeling dat alle voetbalfans die zijn opgepakt tot na de wedstrijd vast blijven zitten op het politiebureau. Dat geldt ook voor de twee mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag werden aangehouden omdat ze Feyenoord-graffiti op een monumentaal stuk van de voormalige Berlijnse muur hebben geverfd. Ze zitten vast op verdenking van vernieling van openbare eigendommen.

Vuurwerk

Zo'n duizend Feyenoord-fans arriveerden woensdag al in Berlijn. Her en der werd vuurwerk afgestoken in de stad. Zeker 5200 supporters van de Rotterdamse club hebben een kaartje voor het duel in het Olympiastadion. Zij moeten donderdag flinke regenbuien trotseren in de Duitse hoofdstad. Berlijn zet zo'n 2700 agenten en ordebewakers in om alles in goede banen te leiden. Twee weken geleden liep het voorafgaand aan het duel tussen beide clubs in Rotterdam uit de hand.

De wedstrijd begint om 21.00 uur. Feyenoord gaat met 7 punten uit drie duels aan kop in groep E, Union Berlin heeft 3 punten.

Meer uit Binnenland

Hoger beroep Richard de Mos onder grote belangstelling begonnen

DEN HAAG (ANP) - Onder grote belangstelling van partijgenoten en aanhangers van Hart voor Den Haag is dinsdag in het gerechtshof in Den Haag het hoger beroep tegen fractievoorzitter Richard de Mos en zes medeverdachten begonnen. De Mos wordt onder meer verdacht van corruptie en schending van het ambtsgeheim. De rechtbank sprak de politicus eerder integraal vrij.

1 minuut geleden
Nieuw persoonsbeveiligingstelsel, maar geen beroepsinstantie

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Dilan Yeşilgöz neemt niet alle aanbevelingen over uit het rapport Bewaken en Beveiligen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Er komt een nieuw stelsel voor het beveiligen van personen, maar een onafhankelijke beroepsinstantie in dat stelsel komt er niet.

39 minuten geleden
Gehandicaptenorganisatie onaangenaam getroffen door wangedrag

UTRECHT (ANP) - De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is "onaangenaam getroffen" door de toename van het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag van zorgverleners tegen cliënten. Uit een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) blijkt dat het aantal meldingen uit die sector vorig jaar is verdubbeld van vijftig naar honderd.

1 uur geleden
Rover: plaats NS en ProRail onder streng toezicht

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail moeten onder streng toezicht worden geplaatst, totdat de prestaties op het spoor verbeteren. Ook moet de NS structureel 120 miljoen euro per jaar krijgen om te voorkomen dat de trein onbetaalbaar en nog onbetrouwbaarder wordt voor reizigers. Dat stelt reizigersvereniging Rover, voorafgaand aan een hoorzitting dinsdagmiddag in de Tweede Kamer.

3 uur geleden
Duizenden hartpatiënten dood door uitstel zorg in coronatijd

DRIEBERGEN (ANP) - Tijdens de coronapandemie zijn enkele duizenden mensen extra overleden aan hartklachten. Ongeveer de helft van hen had waarschijnlijk eerder gedotterd moeten worden, maar dat lukte niet doordat de reguliere zorg in die tijd vrijwel stillag. Dat constateert gezondheidseconoom Eline van den Broek-Altenburg.

5 uur geleden
Kamer stemt over uitbreiden dan wel pauzeren van wietexperiment

DEN HAAG (ANP) - Het is dinsdag een spannende dag voor gemeenten en coffeeshops waar als experiment legaal geteelde cannabis wordt verkocht. Sinds december gebeurt dit al in Breda en Tilburg, die voorlopers zijn van acht andere gemeenten die binnenkort gaan meedoen. De Tweede Kamer sprak vorige week over een mogelijke uitbreiding naar een elfde deelnemer, Amsterdam-Oost, maar daar lijkt geen meerderheid voor. Pikanter is de motie die de PVV op tafel legde die oproept het hele wietexperiment "on hold" te zetten.

8 uur geleden
SCP: we moeten investeren in vitale senioren

DEN HAAG (ANP) - Nederland vergrijst snel, maar met driekwart van de gepensioneerden gaat het eigenlijk prima: ze zijn vitaal en ondernemend. Houden zo en verder stimuleren, vindt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Het wil dat in deze fitte ouderen speciaal wordt geïnvesteerd. Daar heeft iedereen baat bij.

9 uur geleden