Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie opent met Portunus aanval op cocaïnehandel in haven Vlissingen

Politie opent met Portunus aanval op cocaïnehandel in haven Vlissingen

VLISSINGEN - De politie is woensdag begonnen met een grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Vlissingen.

Op ongeveer dertig locaties in en buiten Zeeland zijn zoekingen gedaan door politie en justitie. 

Meer dan vierhonderd agenten zijn betrokken bij de operatie, die Portunus heet. Er worden onder meer locaties in Goes, Heinkenszand, Middelburg, Nieuwdorp en Vlissingen doorzocht.  Er zijn woensdagmorgen negen verdachten aangehouden.

Import

Volgens de instanties komen er in Portunus meerdere zaken bij elkaar die allemaal in het kader staan van een onderzoek naar criminele organisaties die zich richten op de import van cocaïne via de haven van Vlissingen en dat mogelijk maken. 

Bewijzen

Doel van de actie van woensdag is om bewijzen en informatie te verzamelen. Het is het begin van een lange operatie. Politie en justitie denken dat er in de havens van Vlissingen meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn. Er zijn bijvoorbeeld criminelen actief die de drugs uit de dekladingen haalt en een andere groep treedt op als bemiddelaar om de cocaïne te kunnen invoeren. 

Vangsten

De laatste maanden zijn er meerdere grote drugsvangsten gedaan in de haven van Vlissingen. Zo werd eind april een recordpartij van 4500 kilo cocaïne ontdekt tussen bananen en werden er in december vorig jaar en januari ook honderden kilo’s cocaïne gevonden. 

De politie vraagt mensen om te komen met tips. Contact opnemen kan via 0900-8844 of het nummer 079 - 3458999 van het team criminele inlichtingen. 

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

10 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

13 uur geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

1 dag geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

1 dag geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

2 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

3 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

3 dagen geleden