Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie opent met Portunus aanval op cocaïnehandel in haven Vlissingen

Politie opent met Portunus aanval op cocaïnehandel in haven Vlissingen

VLISSINGEN - De politie is woensdag begonnen met een grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Vlissingen.

Op ongeveer dertig locaties in en buiten Zeeland zijn zoekingen gedaan door politie en justitie. 

Meer dan vierhonderd agenten zijn betrokken bij de operatie, die Portunus heet. Er worden onder meer locaties in Goes, Heinkenszand, Middelburg, Nieuwdorp en Vlissingen doorzocht.  Er zijn woensdagmorgen negen verdachten aangehouden.

Import

Volgens de instanties komen er in Portunus meerdere zaken bij elkaar die allemaal in het kader staan van een onderzoek naar criminele organisaties die zich richten op de import van cocaïne via de haven van Vlissingen en dat mogelijk maken. 

Bewijzen

Doel van de actie van woensdag is om bewijzen en informatie te verzamelen. Het is het begin van een lange operatie. Politie en justitie denken dat er in de havens van Vlissingen meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn. Er zijn bijvoorbeeld criminelen actief die de drugs uit de dekladingen haalt en een andere groep treedt op als bemiddelaar om de cocaïne te kunnen invoeren. 

Vangsten

De laatste maanden zijn er meerdere grote drugsvangsten gedaan in de haven van Vlissingen. Zo werd eind april een recordpartij van 4500 kilo cocaïne ontdekt tussen bananen en werden er in december vorig jaar en januari ook honderden kilo’s cocaïne gevonden. 

De politie vraagt mensen om te komen met tips. Contact opnemen kan via 0900-8844 of het nummer 079 - 3458999 van het team criminele inlichtingen. 

Meer uit Beveland

Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

1 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

4 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

18 uur geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

23 uur geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

23 uur geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

23 uur geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

1 dag geleden