Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie onderzoekt tweet met bedreiging aan adres De Jonge

Politie onderzoekt tweet met bedreiging aan adres De Jonge

AMSTERDAM (ANP) - De politie doet onderzoek naar een tweet waarin een galg in verband wordt gebracht met zorgminister Hugo de Jonge. Dat heeft de politie bevestigd na berichtgeving door Hart van Nederland.

Bij een demonstratie tegen de coronaregels zondagmiddag in Amsterdam was een houten galg te zien. Daar doet de politie geen onderzoek naar. Een politiewoordvoerder zei dat het meenemen van een galg op zich niet strafbaar is als dat niet gekoppeld is aan bijvoorbeeld een bedreiging van een persoon.

In het Twitterbericht lijkt de gebruiker een foto van de galg in Amsterdam te delen, waarbij die tekstueel gekoppeld wordt aan de zorgminister, inclusief de hashtags #QRankzinnig en #3oktoberAmsterdam. Het account van de gebruiker is inmiddels verwijderd, maar andere Twitteraars hebben het originele bericht vastgelegd. Het kan op veel verontwaardiging rekenen op het sociale medium.

De woordvoerder liet weten dat de demonstratie in Amsterdam rustig is verlopen. "We hebben twee aanhoudingen verricht: één voor belediging en één voor het afsteken van vuurwerk."

Volgens de gemeente Amsterdam, die zich baseert op schattingen van de politie, hebben zo'n 25.000 mensen meegedaan aan de demonstratie. Het Onderzoeksbureau Strabo, dat op eigen initiatief een telling heeft gehouden, kwam uit op ongeveer hetzelfde aantal betogers.

Meer uit Binnenland

Meerdere gewonden door vechtpartij in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Meerdere mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt door een vechtpartij in Leeuwarden. De politie heeft twee verdachten aangehouden bij het incident dat rond 22.45 plaatsvond op De Hooidollen in de Friese hoofdstad. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en worden verhoord.

31 minuten geleden
Op één na alle aangehouden demonstranten XR weer vrij

EINDHOVEN (ANP) - Bijna alle activisten van Extinction Rebellion (XR) die aangehouden werden op Eindhoven Airport zitten niet meer vast. Dat meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Zaterdagmiddag hielden politie en marechaussee 104 activisten aan omdat ze op verboden terrein waren. 103 van hen zijn weer op vrij voeten.

4 uur geleden
Zomertijd gaat in, klok moet uur vooruit

DEN HAAG (ANP) - De klok moet een uur vooruit worden gezet, want in de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit naar 03.00 uur.

7 uur geleden
Schapenhouder: wolf doodde 21 schapen in twee dagen in Renkum

RENKUM (ANP) - Op de Renkumse Heide zijn in de afgelopen twee nachten 21 schapen gedood. Dat bevestigt een van de houders van de getroffen schaapskudde na berichtgeving door regionale media. Schapenhoudster Ellen van der Zweep is ervan overtuigd dat een wolf de dader is.

7 uur geleden
Ruim honderd klimaatactivisten aangehouden op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag 104 klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) aangehouden op Eindhoven Airport, laat een woordvoerder weten. De activisten werden aangehouden omdat ze op verboden terrein waren.

10 uur geleden
Marechaussee stelt onderzoekt in naar klimaatactivisten Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - De Koninklijke Marechaussee stelt een onderzoek in naar de groep klimaatactivisten die zaterdag door een hek het terrein van Eindhoven Airport is opgegaan. Dat meldt een woordvoerder van de marechaussee zaterdag.

11 uur geleden
XR: mogen niet weg van terrein Eindhoven Airport om onderzoek

EINDHOVEN (ANP) - Extinction Rebellion (XR) zegt dat de groep activisten het terrein op Eindhoven Airport waar de privéjets staan niet mogen verlaten voor 14.00 uur. De politie zou volgens een woordvoerder van de actievoerders onderzoek doen naar hoe de groep het terrein op is gekomen.

11 uur geleden