Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie onderzoekt gezonken boot op Lek, vrouw nog vermist

Politie onderzoekt gezonken boot op Lek, vrouw nog vermist

AMEIDE (ANP) - De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt zaterdagochtend het pleziervaartuig dat na een aanvaring vrijdag zonk op de Lek in de buurt van het Utrechtse Ameide. Afhankelijk van wat uit dat onderzoek komt, onderneemt de politie daarna volgende stappen om een vrouw te vinden die na het ongeval nog steeds vermist is, laat een woordvoerster van de politie weten.

Het pleziervaartuig werd vrijdag overvaren door een binnenvaartschip, waarna het zonk. Duikers hadden de boot gevonden, maar slechts een deel kon worden doorzocht. De rest was te gevaarlijk, liet een woordvoerder van de brandweer vrijdagavond weten. Het schip is richting de oever gesleept. De zoektocht naar de vrouw werd gestaakt toen het donker werd.

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de vermiste vrouw. Volgens het AD gaat het om een 35-jarige uit Veenendaal.

Ook andere mensen waren op het pleziervaartuig aanwezig, maar die hebben zelf de wal kunnen bereiken. Ze zijn daar opgevangen door de hulpdiensten. Het is nog niet duidelijk of het binnenvaartschip ook is beschadigd.

Meer uit Binnenland

COA: mogelijk slapen paar honderd mensen buiten in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten een paar honderd mensen de aankomende nacht mogelijk buiten slapen, verwacht het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). "De situatie is zeer zorgelijk. Voor vandaag is er weinig zicht op doorstroom vanuit Ter Apel, noch regulier noch naar crisisnoodopvang", aldus een woordvoerder.

28 minuten geleden
Drukte op stranden: parkeerplekken overvol

DEN HAAG (ANP) - Het is zaterdagmiddag druk op de stranden. Vanwege het mooie strandweer zijn alle parkeerplekken vol in Scheveningen, Zandvoort, Castricum aan Zee, Noordwijk aan Zee en bij het Maasvlaktestrand. Ook staan er veel strandfiles op de wegen naar de kust, zo meldt de ANWB.

1 uur geleden
Kunstmatige intelligentie zoekt en telt vogels in windparken

WAGENINGEN (ANP) - Kan kunstmatige intelligentie helpen om camerabeelden van vogels en zeezoogdieren in windparken ver op zee automatisch te analyseren? Dat onderzoekt een consortium, dat daarmee hoopt de arbeidsintensieve handmatige en dus kostbare beeldanalyse te kunnen vervangen. Dat staat op de site van Nature Today.

1 uur geleden
Glas valt uit reuzenrad in Zandvoort: arrestaties en gewonden

ZANDVOORT (ANP) - Twee vrouwen zijn vrijdagavond in Zandvoort gewond geraakt door glas dat uit een reuzenrad viel. Beiden liepen letsel op aan de armen en moesten naar het ziekenhuis. Later zijn vier jonge mannen opgepakt. Het is nog niet duidelijk of het een ongelukje was of dat het glas opzettelijk is gegooid vanuit een van de gondels.

2 uur geleden
Milieuclub MOB: Nederland is beter af met minder vee

DEN HAAG (ANP) - Nederland is volgens milieuclub Mobilisation for the Environment (MOB) beter af met minder vee. "Dit durft kennelijk niemand te zeggen. Maar dit is wel een taboe dat moet worden doorbroken", schrijft voorzitter Johan Vollenbroek in een brief aan Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid.

3 uur geleden
Eerste officiële hittegolf in twee jaar is een feit

DE BILT (ANP) - Voor het eerst in twee jaar tijd is in Nederland sprake van een officiële hittegolf. Om 10.00 uur werd in De Bilt een temperatuur van 25,0 graden gemeten en daarmee is aan de voorwaarden voldaan, meldt Weeronline.

3 uur geleden
Dode Duitser (44) gevonden in Waal bij Dodewaard

DODEWAARD (ANP) - Hulpdiensten hebben vrijdagavond het lichaam van een 44-jarige man uit Duitsland gevonden in de Waal bij Dodewaard (Gelderland). De man, die op bezoek was in Nederland, was aan het zwemmen en werd meegezogen door de stroming, aldus een politiewoordvoerder.

3 uur geleden