Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie onderzoekt auto, mogelijk van overvallers Amsterdam

Politie onderzoekt auto, mogelijk van overvallers Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft vrijdagochtend een auto in beslag genomen die in Broek in Waterland geparkeerd stond. Er wordt nog onderzocht of deze door de overvallers van het waardetransport is gebruikt. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.

De Audi die werd weggesleept van de straat Nieuwland werd volgens De Telegraaf opgemerkt door bewoners van het dorp, vanwege het Belgische kenteken. De politie doet verder geen mededelingen over de auto.

De overval op een waardetransport werd woensdagmiddag bij Schöne Edelmetaal aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord gepleegd en eindigde in Broek in Waterland, met een wilde achtervolging door de politie in een weiland waar over en weer werd geschoten, onder meer met automatische wapens. Er zitten zes verdachten vast, van wie er twee gewond raakten. Een zevende verdachte kwam om bij de overval en nog zeker twee verdachten zijn voortvluchtig, aldus de politie.

Bij de overval zouden in ieder geval zes auto's betrokken zijn. In Amsterdam-Noord laadden de overvallers spullen in een Audi en een Porsche Cayenne, die later brandend zijn teruggevonden. Een derde wagen reed in Broek in Waterland een tuin in. In Rotterdam is een verdachte aangehouden in een auto op de A16, en ook in Diemen is iemand aangehouden in een auto. Daar stond ook een brandende wagen die vermoedelijk met de overval te maken heeft. Verder werd er in Broek in Waterland nog een auto in een sloot gevonden. Er wordt nog onderzocht of die auto van de overvallers is.

Meer uit Binnenland

Zorgminister adviseert ouders: laat kind vaccineren tegen mazelen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Pia Dijkstra (Medische Zorg) adviseert ouders dringend om hun kind te laten vaccineren tegen mazelen. "Mazelen is geen onschuldige ziekte", schrijft ze dinsdag in een Kamerbrief. Eerder op de dag riep het Outbreak Management Team (OMT) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de overheid al op om extra maatregelen te nemen nu het aantal besmettingen toeneemt.

43 minuten geleden
Tweede Kamer stemt in met verlenging besluit op asielaanvraag

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met de verlenging van de termijnen waarop een asielaanvraag moet zijn afgehandeld. Als straks ook de Eerste Kamer instemt, komt de maximale wettelijke beslistermijn uit op 21 maanden. Die was al een tijdje geleden verlengd naar 15 maanden.

1 uur geleden
Brabant trekt 3 miljoen extra uit voor toegankelijke bushaltes

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

2 uur geleden
Tweede Kamer wil dat voorstel Transgenderwet wordt ingetrokken

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat een verruiming van de Transgenderwet wordt ingetrokken. NSC en SGP hebben dit voorgesteld: 73 Kamerleden stemden voor, 70 stemden tegen. Demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) had de motie ontraden. Hij noemde het verzoek niet behoorlijk, onder meer om procedurele redenen. Het kabinet moet nu beslissen of het de wens van de Kamer uitvoert of naast zich neerlegt.

2 uur geleden
Asielzoekers eind juni, begin juli naar 'asielhotel' in Albergen

ALBERGEN (ANP) - De eerste asielzoekers komen eind juni of begin juli naar het nieuwe asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is dinsdag begonnen met de verbouwingswerkzaamheden die nodig zijn om het hotel geschikt te maken voor de opvang van asielzoekers, meldt de gemeente Tubbergen waar Albergen onder valt.

2 uur geleden
Groepshulpen moeten druk op kinderopvang helpen verlichten

DEN HAAG (ANP) - Kinderopvangorganisaties kunnen vanaf november een subsidie aanvragen waarmee zij groepshulpen kunnen aannemen om het werk te verlichten. Voorwaarde is wel dat deze groepshulpen ook een opleiding volgen waarmee zij op termijn wellicht als volwaardig pedagogisch medewerker aan de slag kunnen.

2 uur geleden
Nederlandse drugsverdachte Karim B. weer voortvluchtig in Spanje

MADRID (ANP) - Het Nederlandse mocromaffiakopstuk Karim B. is weer voortvluchtig. Hij werd in januari aangehouden op verdenking van onder meer drugshandel, maar vorige maand op borgtocht vrijgelaten. Inmiddels is hij volgens het Spaanse persbureau EFE voor de autoriteiten onvindbaar. De Spaanse minister van Justitie Félix Bolaños heeft de laatste ontwikkelingen "zorgelijk" genoemd.

2 uur geleden