Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

NEW YORK (ANP/RTR) - De politie van New York heeft bij een protest tegen politiegeweld en racisme in de wijk Brooklyn ingegrepen. Dat meldt televisiezender CNN en is te zien op beelden op sociale media. De vreedzame mars werd tegengehouden door agenten.

CNN meldt dat er zeker negentig mensen zijn opgepakt, omdat ze ondanks de avondklok nog aan het demonstreren waren. Volgens de politiecommissaris van New York Dermot Shea zijn het ruim minder mensen dan een dag eerder, toen ongeveer 280 mensen werden gearresteerd.

Tijdens de protesten in Brooklyn is een politieman neergeschoten en een andere in elkaar geslagen. Ze werden beiden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Of dit geweld met de protesten te maken heeft, is echter niet duidelijk. De politie arresteerde een verdachte.

Meer protesten

Woensdagmiddag (lokale tijd) sprak Shea over de dood van George Floyd in Minneapolis. "Ik denk dat ieder mens met een geweten hier kwaad van wordt. Wij steunen de familie Floyd en voelen met hen mee. Het was niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar laten we hopen dat het de laatste keer was."

Ook in andere steden wordt weer volop geprotesteerd. Op foto's zijn demonstraties en protestmarsen in onder meer Washington DC, Seattle, St. Charles, Philadelphia en San Francisco te zien. In San Francisco waren er weer demonstranten op een paard aanwezig.

In Washington DC zijn veel politieagenten en leden van de nationale garde op de been. In veel steden bleven actievoerders massaal in de stad, ondanks de avondklok in veel steden.

Meer uit Buitenland

Marinechef Taiwan bezoekt volgende week de VS

WASHINGTON/TAIPE (ANP/RTR) - Het hoofd van de Taiwanese marine, admiraal Tang Hua, bezoekt vanaf volgende week de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen in Taiwan en de VS.

8 minuten geleden
New York gaat wapendetectiesystemen testen voor de metro

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse stad New York gaat wapendetectietechnologie testen in verschillende metrostations. Dat heeft burgemeester Eric Adams donderdag aangekondigd. De politie zal onder meer het gebruik van draagbare scanmachines uitproberen.

5 uur geleden
Zelensky wil snel vitale militaire hulp van Amerikaans parlement

KYIV (ANP/AFP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft een krachtig pleidooi voor vitale militaire hulp gehouden bij een kopstuk van het Amerikaanse parlement. Hij oefende druk uit op de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson. De Republikeinen van ex-president Donald Trump blokkeren een omvangrijk steunpakket van 60 miljard euro voor Oekraïne.

8 uur geleden
Vier mensen verdronken in Spanje tijdens hevige storm

SAN ESTEBAN DE PRAVIA/TARRAGONA (ANP) - Tijdens zwaar stormachtig weer in Spanje zijn kort na elkaar vier mensen aan de kust verdronken. In de noordelijke regio Asturië raakte een Britse toerist te water die vanaf een dam naar de extreem hoge golven was gaan kijken. Hij werd door metershoge golven meegesleurd en is verdronken.

10 uur geleden
Rusland blokkeert verlenging missie VN-waarnemers van Noord-Korea

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Rusland heeft in de Veiligheidsraad zijn veto gebruikt om een VN-missie over toezicht op sancties tegen Noord-Korea te stoppen. Het gaat om een jaarlijkse verlenging van het werk van specialistische waarnemers die moeten kijken of de vele sancties tegen Noord-Korea worden nageleefd.

10 uur geleden
Gerechtshof VN eist dat Israël voedsel toelaat tot Gaza

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag eist dat Israël alles in het werk stelt om de basisbehoeften aan voedsel in de Gazastrook toe te laten. Dit moet volgens alle rechters van het hof doelmatig en snel gebeuren.

12 uur geleden
Frankrijk steunt UNRWA dit jaar met 30 miljoen euro

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk steunt de hulporganisatie van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) dit jaar met 30 miljoen euro. Dit gebeurt "op voorwaarde dat de organisatie de missies neutraal uitvoert en zich verre houdt van oproepen tot haat en geweld", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

13 uur geleden