Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

NEW YORK (ANP/RTR) - De politie van New York heeft bij een protest tegen politiegeweld en racisme in de wijk Brooklyn ingegrepen. Dat meldt televisiezender CNN en is te zien op beelden op sociale media. De vreedzame mars werd tegengehouden door agenten.

CNN meldt dat er zeker negentig mensen zijn opgepakt, omdat ze ondanks de avondklok nog aan het demonstreren waren. Volgens de politiecommissaris van New York Dermot Shea zijn het ruim minder mensen dan een dag eerder, toen ongeveer 280 mensen werden gearresteerd.

Tijdens de protesten in Brooklyn is een politieman neergeschoten en een andere in elkaar geslagen. Ze werden beiden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Of dit geweld met de protesten te maken heeft, is echter niet duidelijk. De politie arresteerde een verdachte.

Meer protesten

Woensdagmiddag (lokale tijd) sprak Shea over de dood van George Floyd in Minneapolis. "Ik denk dat ieder mens met een geweten hier kwaad van wordt. Wij steunen de familie Floyd en voelen met hen mee. Het was niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar laten we hopen dat het de laatste keer was."

Ook in andere steden wordt weer volop geprotesteerd. Op foto's zijn demonstraties en protestmarsen in onder meer Washington DC, Seattle, St. Charles, Philadelphia en San Francisco te zien. In San Francisco waren er weer demonstranten op een paard aanwezig.

In Washington DC zijn veel politieagenten en leden van de nationale garde op de been. In veel steden bleven actievoerders massaal in de stad, ondanks de avondklok in veel steden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Rel rond benoeming voorzitter Britse inlichtingencommissie

LONDEN (ANP) - De Britse Conservatieve Partij heeft de parlementariƫr uit de fractie gezet die onverwachts is verkozen tot voorzitter van een belangrijke commissie. Julian Lewis versloeg een partijgenoot die de steun zou hebben gehad van premier Boris Johnson, berichten Britse media.

2 uur geleden
EU-president: Dit is het moment voor een deal over herstel

BRUSSEL (ANP) - Alle aandacht op de EU-top vrijdag in Brussel moet zijn gericht op duurzaam herstel van de coronacrisis in Europa. "Een deal is essentieel. Dit is het moment", schrijft EU-president Charles Michel in zijn uitnodigingsbrief aan de 27 regeringsleiders en staatshoofden. Zij komen vrijdag in Brussel bijeen om te onderhandelen over de meerjarenbegroting (MFK) van de EU van 2021 tot en met 2027 en het daaraan gekoppelde herstelfonds van 750 miljard euro.

3 uur geleden
'Kanye West zet toch stap richting deelname aan verkiezingen'

WASHINGTON (ANP) - Kanye West heeft toch een eerste stap gezet richting deelname aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De kiescommissie meldt volgens entertainmentsite TMZ dat de rapper al een eerste formulier heeft ingeleverd, al moet West met meer papierwerk over de brug komen voordat hij zich officieel kandidaat kan noemen.

3 uur geleden
Bolsonaro weer positief getest op coronavirus

SAO PAULO (ANP/RTR/AFP) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft weer positief getest op het coronavirus. Hij wil zich over enkele dagen weer laten testen, bericht CNN Brasil.

4 uur geleden
Prominente arts Fauci over optreden Witte Huis: beetje bizar

WASHINGTON (ANP) - De prominente Amerikaanse arts Anthony Fauci heeft kritiek die hij kreeg vanuit het Witte Huis afgedaan als "onzin" en "compleet onjuist". De immunoloog noemde de pogingen hem te ondermijnen "een beetje bizar" en stelde dat die vooral schadelijk zijn voor president Donald Trump, bericht het tijdschrift The Atlantic.

5 uur geleden
Familie George Floyd wil geld van agenten na politiegeweld

WASHINGTON (ANP/RTR) - De familie van de zwarte man George Floyd, die stierf nadat een politieagent in Minneapolis bijna negen minuten op zijn nek had geknield, eist schadevergoeding en smartengeld van vier agenten en de stad.

6 uur geleden
Deense premier na mislukte pogingen eindelijk getrouwd

KOPENHAGEN (ANP/DPA) - De Deense premier Mette Frederiksen heeft haar partner woensdag eindelijk het ja-woord kunnen geven. De 42-jarige politica wilde eigenlijk vorig jaar al trouwen met Bo Tengberg (55), maar het huwelijk moest herhaaldelijk worden uitgesteld.

6 uur geleden