Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie New York doodt schietende man bij kerstconcert

Politie New York doodt schietende man bij kerstconcert

NEW YORK (ANP) - De politie in New York heeft een man doodgeschoten die bij een kerstconcert bij een kerk twee wapens had getrokken en om zich heen had geschoten. Het incident vond plaats net nadat het buitenconcert van een koor was afgelopen.

Het incident vond plaats bij de Saint John the Divine Cathedral aan de Amsterdam Avenue in Harlem. Er waren nog zo'n 15 omstanders. Volgens de politie is niemand van hen gewond geraakt.

De verdachte, van wie de identiteit nog niet bekendgemaakt is, werd ten minste een keer in het hoofd geraakt tijdens de schietpartij en was naar een lokaal ziekenhuis overgebracht. Daar werd vastgesteld dat hij was overleden.

Volgens commissaris Dermot Shea van de New Yorkse politie vuurden agenten zo'n vijftien schoten op de schietende man. Die zou dingen als "Dood me" en "Schiet me neer" hebben geroepen, terwijl hij zelf in het rond begon te schieten. Omstanders renden in paniek weg.

De politie trof bij de man twee semi-automatische handwapens aan en een tas die vermoedelijke aan de verdachte toebehoorde met daarin een jerrycan met benzine, touw, kabels en verschillende messen, een bijbel en tape. "Ik denk dat we uit de inhoud van zijn tas mogen concluderen dat hij slechte bedoelingen had", aldus de politiecommissaris.

Meer uit Buitenland

VN: kwart bevolking Gazastrook één stap verwijderd van hongersnood

NEW YORK (ANP/RTR) - Minstens 576.000 mensen in de Gazastrook zijn één stap verwijderd van hongersnood. Dat is een kwart van de bevolking, aldus een hoge functionaris van de Verenigde Naties voor hulpverlening. Als er niet wordt ingegrepen, is wijdverspreide hongersnood in Gaza bijna onvermijdelijk.

3 uur geleden
Opgepakte advocaat van Navalny weer vrijgelaten

MOSKOU (ANP/RTR) - De advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is weer vrijgelaten. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny's moeder vergezelde toen zij bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, werd eerder dinsdag in Moskou opgepakt, meldden Russische nieuwsmedia.

5 uur geleden
VS willen geen troepen naar Oekraïne sturen om te vechten

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten zijn niet bereid militairen naar Oekraïne te sturen. "President Biden heeft duidelijk gemaakt dat de VS geen troepen zullen sturen om in Oekraïne te vechten", laat een woordvoerder van het Witte Huis weten.

6 uur geleden
Advocaat overleden Russische oppositieleider Navalny opgepakt

MOSKOU (ANP/RTR) - Een advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is gearresteerd. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny's moeder vergezelde toen die bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, is in Moskou opgepakt, melden Russische nieuwsmedia.

7 uur geleden
Minister: Franse troepen gaan niet vechten in Oekraïne

PARIJS (ANP/DPA) - Als er Franse troepen naar Oekraïne gaan, dan worden die ingezet voor bijvoorbeeld de productie van wapens en het ruimen van mijnen in het land. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné in de Nationale Vergadering (Tweede Kamer) gezegd. "Sommige van deze acties vereisen mogelijk een aanwezigheid op Oekraïens grondgebied zonder de oorlogsdrempel te bereiken", aldus de minister.

7 uur geleden
Litouwen steunt Frans idee om troepen naar Oekraïne te sturen

VILNIUS (ANP/DPA) - De Baltische staat Litouwen steunt het Franse idee om troepen naar Oekraïne te sturen, om het land te helpen tegen de Russen. Maar het gaat dan niet om gevechtseenheden, maar militairen die de Oekraïense strijdkrachten kunnen trainen, benadrukt minister van Defensie Arvydas Anusauskas.

7 uur geleden
Ruim zeventig wapens in beslag genomen uit huis Alain Delon

PARIJS (ANP) - De politie heeft bij een huiszoeking in de woning van Alain Delon tientallen wapens in beslag genomen. In het appartement van de filmster in de Franse plaats Douchy-Montcorbon werden 72 vuurwapens en 3000 patronen aangetroffen. De Franse filmster heeft "geen enkele toestemming om een vuurwapen te bezitten", liet de politie weten aan persbureau Belga.

8 uur geleden