Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie krijgt 12 tips over rellen Coolsingel na tonen beelden

Politie krijgt 12 tips over rellen Coolsingel na tonen beelden

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft twaalf tips gekregen over de rellen op de Coolsingel in Rotterdam vorige maand sinds donderdag beelden werden gedeeld van meerdere verdachten. De beelden werden uitgezonden op regionale omroep RTV Rijnmond en werden gepubliceerd op de website van de politie. Dinsdag wil de politie weer beelden publiceren van verdachten.

Na het uitzenden van de beelden meldde een man die in beeld was gebracht zich al bij de politie, waardoor er nu in totaal vijftig mensen zijn aangehouden in verband met de rellen. Er zijn nog zeven andere verdachten getoond. De politie selecteerde de uitgezonden beelden uit duizenden uren aan materiaal. Een van de verdachten is geblurd in beeld gebracht, omdat hij nog minderjarig is.

De rellen braken uit op 19 november na een betoging tegen het coronabeleid van de regering. Daarbij raakten onder meer politiewagens, scooters en winkels beschadigd. Meerdere mensen raakten gewond, onder wie politieagenten en mensen die zijn geraakt door politiekogels.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Activisten bos naast autoproducent VDL Nedcar 'uitgehongerd'

BORN (ANP) - De actievoerders in het Sterrebos in Limburg zitten na 24 uur nog steeds in de bomen. Dat meldt actiegroep Red het Sterrebos op Twitter. "Ze zetten in op uithongeren en uitputting", laat een van de activisten weten.

1 uur geleden
Tineke de Nooij wil nooit helemaal afscheid nemen van de radio

HILVERSUM (ANP) - Voor Tineke de Nooij komt zaterdag na ruim zestig jaar een einde aan haar radiocarrière. In een extra lange uitzending van haar TinekeShow op NPO Radio 5 vanuit Beeld & Geluid in Hilversum neemt ze afscheid van haar luisteraars. Maar voorgoed weggaan bij de radio is ze niet van plan. "Het is het leukste vak ter wereld", zegt De Nooij.

2 uur geleden
Tweede dag bezetting bos bij VDL Nedcar

BORN (ANP) - Activisten van Red Het Sterrebos houden zaterdag voor de tweede dag op rij het bos pal naast autofabriek Nedcar bij Born bezet. Ze gingen vrijdag in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ruim twintig activisten hebben zich verschanst in hangmatten boven in de bomen.

5 uur geleden
Grote opkomst verwacht bij manifestatie tegen seksueel geweld

AMSTERDAM (ANP) - Bij een demonstratie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag op het Museumplein in Amsterdam wordt zaterdagmiddag een grote toeloop verwacht. Aanleiding voor de demonstratie 'No blame, but change' zijn de misstanden rond het tv-programma The Voice of Holland.

5 uur geleden
Docent Groningse universiteit toch geschorst om complottheorieën

GRONINGEN (ANP) - Een universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die zou hebben geprobeerd leerlingen te overtuigen van allerlei complottheorieën mag voorlopig toch geen les meer geven. Eerder zei de universiteit nog dat de docent alleen zijn vak over kritisch denken niet meer mocht geven, maar andere lessen wel.

10 uur geleden
Bezetters bos naast VDL Nedcar brengen nacht in bomen door

BORN (ANP) - De naar schatting twintig bezetters van een bos naast VDL Nedcar brengen de nacht van vrijdag op zaterdag in de bomen door. Ze liggen in hangmatten, hoog in de bomen, en zijn niet van plan het bos te verlaten, lieten ze vrijdag weten. De activisten gingen vrijdag in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ze gaan naar eigen zeggen pas weg als ze de garantie krijgen dat het bos niet gekapt wordt.

11 uur geleden
COC Nederland tegen minister: kom dit jaar met meerouderschapswet

AMSTERDAM (ANP) - COC Nederland wil dat minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) dit jaar een meerouderschapswet presenteert. De belangenorganisatie van de lhbti-gemeenschap pleit daar mede namens vier andere organisaties voor in een brief aan de nieuwe minister.

12 uur geleden