Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie komt drie keer ter plaatse in Nieuwdorp voor dreiging in relationele sfeer: man (36) aangehouden

Politie komt drie keer ter plaatse in Nieuwdorp voor dreiging in relationele sfeer: man (36) aangehouden

NIEUWDORP - De politie is zondag tot drie keer toe gevraagd om naar een woning in Nieuwdorp te komen vanwege een dreiging in relationele sfeer. Uiteindelijk werd er een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden.

Rond 09.00 uur kwam de eerste melding binnen dat een man voor de deur zou staan en dreigende taal uitte. Daarop zocht de politie de hele omgeving af, maar er werd niemand aangetroffen. In de loop van de ochtend kreeg de politie opnieuw een melding dat de verdachte nu dreigde om de woning in brand te steken. Opnieuw werd hij na een uitgebreide zoektocht niet gevonden. 

Rond 13.00 uur meldden buurtbewoners dat dezelfde man weer rond de woning gezien werd. De buurtbewoners verleenden allemaal medewerking door agenten in hun tuinen en schuren te laten kijken. Uiteindelijk meldde een inwoner dat er een verdacht persoon op een veld liep. De man voldeed aan het signalement, maar toen hij de politie zag, rende hij over het land richting de Stoofweg. Hij rende langs een boerderij, waar zijn pad door agenten afgesneden werd. De 36-jarige man uit Roosendaal is aangehouden en zit vast voor verder verhoor. 

Meer uit Beveland

Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

3 uur geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

4 uur geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

5 uur geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

6 uur geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

8 uur geleden
Aan de keukentafel bij Hendriek Flikweert: 'We hebben een papierfetisj bij Lectori'

KAPELLE - Hendriek Flikweert-Herselman zou in de zorg gaan werken, dat wilde ze als jong meisje al doen. Toen ze achttien was veranderden de plannen. De vader van Hendriek had een bijzonder voorstel. Wilde ze niet samen met haar moeder een boekhandel beginnen in Kapelle? Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar bestaat Boekhandel Lectori ('De lezer zijt gegroet') 34 jaar. “Wij gaan gewoon door."

10 uur geleden
Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 dag geleden