Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie houdt opstandig drietal aan na verlaten van plaats ongeval

Politie houdt opstandig drietal aan na verlaten van plaats ongeval

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagochtend vroeg drie opstandige personen aangehouden op de Oude Markt in Vlissingen. 

Nadat een auto rond 04.30 uur op de kruising van de Badhuisstraat met de Spuikomweg en de Koudekerkseweg tegen een verkeerslicht was aangereden, lieten de drie inzittenden het beschadigde voertuig even verderop op de Koudekerkseweg achter. Een alerte getuige belde de politie en gaf een signalement van de drie mensen, die richting de Badhuisstraat weg waren gelopen. Op de Oude Markt zagen agenten twee jongemannen en een vrouw lopen, die aan het signalement voldeden.

Wapenstok

Toen de politie het drietal wilde aanhouden, boden zij hevig verzet. Met behulp van de wapenstok en pepperspray kregen ze het drietal onder controle en werden ze geboeid. Het bleek te gaan om een vrouw (28) uit Vlissingen en twee jongemannen uit Middelburg (16) en Vlissingen (18). Het drietal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De auto, waarmee de aanrijding was veroorzaakt, bleek eigendom van de vrouw. Zij wordt ervan verdacht de aanrijding te hebben veroorzaakt, Daarom werd een blaastest van haar afgenomen. Ze blies 805 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Een bergingsbedrijf heeft de auto weg getakeld. Het drietal zit nog vast voor verhoor.

Meer uit Vlissingen

Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

1 dag geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

2 dagen geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

5 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

5 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

6 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

6 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

6 dagen geleden