Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie heeft verdachte fatale schietpartij Utrecht op het oog

Politie heeft verdachte fatale schietpartij Utrecht op het oog

UTRECHT (ANP) - De politie weet wie de mogelijke verdachte is die zaterdagavond in de buurt van een café in Utrecht een 37-jarige man doodschoot. Die identiteit kwam naar voren uit getuigenverklaringen. De verdachte is nog wel voortvluchtig. Het slachtoffer kwam uit Utrecht.

Het incident vond zaterdagavond plaats bij een café aan de Vleutenseweg. De toedracht is nog volledig onbekend, aldus de politiewoordvoerder. Wel vermoedt de politie dat er aan de schietpartij een ruzie vooraf ging. Het AD meldt dat volgens aanwezigen het 37-jarige slachtoffer probeerde de ruzie te sussen, maar de woordvoerder zegt daar niets van te weten.

Bij het schietincident raakte ook een vrouw gewond. Zij kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis, maar ze was zondagochtend nog niet aanspreekbaar, meldde de politie, die niets kon zeggen over haar identiteit.

Camerabeelden

RTV Utrecht meldt op basis van een getuige dat er in de nacht van zaterdag op zondag veel politie op de been was bij een woonwagenkamp aan de Orinocodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De woordvoerder bevestigt dat de politie vanwege het onderzoek naar de fatale schietpartij op de Orinocodreef was. Meer dan dat kan de zegsvrouw er niet over vertellen.

Zondag gaat de politie nog meer getuigen horen. Ook roept de politie mensen die camerabeelden hebben of informatie die leidt naar de verblijfplaats van de verdachte op zich te melden.

Burgemeester Sharon Dijksma heeft besloten tot een directe sluiting van het café voor een periode van vier weken. "In deze vier weken kan de rust rond het bedrijf wederkeren en heeft de politie de tijd om verder onderzoek te doen", aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Meer uit Binnenland

Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

58 minuten geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

1 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

4 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

4 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

4 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

5 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

5 uur geleden