Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie heeft verdachte fatale schietpartij Utrecht op het oog

Politie heeft verdachte fatale schietpartij Utrecht op het oog

UTRECHT (ANP) - De politie weet wie de mogelijke verdachte is die zaterdagavond in de buurt van een café in Utrecht een 37-jarige man doodschoot. Die identiteit kwam naar voren uit getuigenverklaringen. De verdachte is nog wel voortvluchtig. Het slachtoffer kwam uit Utrecht.

Het incident vond zaterdagavond plaats bij een café aan de Vleutenseweg. De toedracht is nog volledig onbekend, aldus de politiewoordvoerder. Wel vermoedt de politie dat er aan de schietpartij een ruzie vooraf ging. Het AD meldt dat volgens aanwezigen het 37-jarige slachtoffer probeerde de ruzie te sussen, maar de woordvoerder zegt daar niets van te weten.

Bij het schietincident raakte ook een vrouw gewond. Zij kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis, maar ze was zondagochtend nog niet aanspreekbaar, meldde de politie, die niets kon zeggen over haar identiteit.

Getuigen

RTV Utrecht meldt op basis van een getuige dat er in de nacht van zaterdag op zondag veel politie op de been was bij een woonwagenkamp aan de Orinocodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De woordvoerder bevestigt dat de politie vanwege het onderzoek naar de fatale schietpartij op de Orinocodreef was. Meer dan dat kan de zegsvrouw er niet over vertellen.

Zondag gaat de politie nog meer getuigen horen. Ook roept de politie mensen die camerabeelden hebben of informatie die leidt naar de verblijfplaats van de verdachte op zich te melden.

Meer uit Binnenland

Fans wachten in Ziggo Dome op vervoer na concert Harry Styles

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 200 bezoekers van het concert van Harry Styles wachten zondag rond middernacht in de Ziggo Dome totdat zij naar huis kunnen. En er stromen rond dat tijdstip ook nog steeds meer mensen binnen. De concertgangers kunnen tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond stillegde en die ook in de nacht van zondag op maandag zal voortduren volgens de NS.

42 minuten geleden
Oxfam: veel meer geld nodig voor arme landen door klimaatrisico's

DEN HAAG (ANP) - Arme landen hebben veel meer geld nodig om zich voor te bereiden op mogelijke klimaatrampen dan de jaarlijkse 100 miljard euro die nu is afgesproken, benadrukt Oxfam maandag in een nieuw rapport. Ook moet onder meer een flinke som geld erbij voor kwetsbare landen waarin al schade is ontstaan door klimaatverandering.

48 minuten geleden
Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

1 uur geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

2 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

5 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

6 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

7 uur geleden