Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie heeft handen vol: vernieling en heling

Politie heeft handen vol: vernieling en heling

ARNEMUIDEN - Een drukke avond voor het politeteam in Walcheren gisteren. Het team moest twee keer uitrukken voor verschillende incidenten in Arnemuiden.

Een klein groepje jongeren veroorzaakte gisteravond overlast Arnemuiden en vernielde hierbij meerdere verkeersborden. Uiteindelijk heeft de politie drie personen staande gehouden waarbij zij allen twee bekeuringen kregen.

Heling

Diezelfde avond was het nogmaals raak in Arnemuiden. Een verdachte (14) uit Middelburg werd aangehouden voor heling. De jongeman reed op een gestolen scooter. Dat bleek uit een controle van de scooter door surveillerende agenten, bleek deze als ‘gestolen’ gesignaleerd te staan. De agenten namen het voertuig in beslag en hielden de bestuurder aan. De jongen die op de scooter reed, verklaarde dat hij het ding ergens in de bosjes had gevonden. De rechtmatige eigenaar van de scooter is in kennis gesteld door de politie. 

Ook had de 14-jarige een blokje hasj in zijn bezit. Voor dit feit wordt hij doorgestuurd naar HALT. 

Meer uit Middelburg

Middelburgers over de sluiting van C&A

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt op 29 juli 2023 gesloten. Dat heeft het bedrijf vorige week bevestigd. De winkel aan de Lange Delft heeft dan bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend. Alle medewerkers van C&A Middelburg zijn naar verluidt al eerder geïnformeerd over de sluiting van het filiaal in de zomer, maar niemand heeft toestemming gekregen om te praten met de media. Voor antwoorden op vragen wordt verwezen naar het hoofdkantoor in Amsterdam, maar daar worden ook geen details verstrekt. 

11 minuten geleden
Het verhaal in beeldentaal: Gert de Graaf exposeert in Middelburgse kerken

MIDDELBURG - Kunstenaar Gert de Graaf (1963) exposeert in de Koorkerk en Nieuwe Kerk te Middelburgmet ‘Het verhaal in Beeldentaal’.

21 minuten geleden
Fietser gewond bij ongeval in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Stationsstraat in Middelburg is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde om 09.05 uur.

30 minuten geleden
Veel belangstelling voor eerste Huizingalezing in Middelburg

MIDDELBURG - Het Huizinga Comité organiseerde gisteren in de Doopsgezinde kerk in Middelburg, met ondersteuning van boekhandel de Drukkery, de gemeente Middelburg en het wijkteam ‘t Zand-Stromenwijk-Rittenburg, de Eerste Huizingalezing Middelburg. De middag werd goed bezocht.

23 uur geleden
Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

1 dag geleden
Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

1 dag geleden
Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

1 dag geleden