Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie dreigt beelden van rellen na NEC - Vitesse te openbaren

Politie dreigt beelden van rellen na NEC - Vitesse te openbaren

NIJMEGEN (ANP) - De politie gaat binnenkort beelden openbaar maken van de rellen na de voetbalwedstrijd NEC - Vitesse op 17 oktober. Op de beelden zijn relschoppers duidelijk herkenbaar, zegt het onderzoeksteam. Wie anoniem wil blijven, krijgt nog even de kans om zichzelf te melden, laat de politie dinsdag weten.

Vorige week zondag pakte de politie 22 hooligans uit Arnhem, Nijmegen en de regio op. Voor zover bekend heeft de politie sinds vorige week zondag nog geen nieuwe aanhoudingen verricht. Van de op zondag 17 oktober opgepakte mannen zit er volgens de politie nog één vast.

Een deel van de relschoppers moet voor de politierechter verschijnen. Voor enkele relschoppers komt er begin november een snelrechtzitting, omdat zij zich schuldig zouden hebben gemaakt aan openlijk geweld.

Tips

De politie meldt dat er tientallen tips en veel beelden zijn binnengekomen. Daarom zullen naar verwachting de meeste hooligans aangehouden kunnen worden, aldus het rechercheteam.

Voor en tijdens de derby was het al onrustig onder aanhangers van NEC en Vitesse. Na de wedstrijd belaagden vele tientallen relschoppers de politie met stenen en stokken. Agenten en politiepaarden raakten gewond. Een politiebus werd gesloopt. Het bestuur van NEC en burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen noemden de gebeurtenissen "een schande voor de stad".

Meer uit Binnenland

Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

29 minuten geleden
Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

1 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

4 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

5 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

5 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

5 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

5 uur geleden