Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie doet onderzoek naar harde knal bij pand in Lelystad

Politie doet onderzoek naar harde knal bij pand in Lelystad

LELYSTAD (ANP) - Bij een pand aan de Snijdershof in Lelystad was in de nacht van zondag op maandag rond 03.30 uur een harde knal te horen, laat de de politie weten.

Agenten ter plaatse doen onderzoek naar de knal. Volgens Omroep Flevoland gaat het om een explosie in een Poolse supermarkt, waarna er korte tijd brand zou hebben gewoed. Een woordvoerster van de politie kan dat nog niet bevestigen. Ook verdere informatie kan de politie op dit moment niet geven.

Meer uit Binnenland

Rechtbank doet op 12 juli uitspraak in zedenzaak Ali B

HAARLEM (ANP) - De rechtbank doet op 12 juli uitspraak in de zedenzaak tegen Ali B. De rechters willen de tijd nemen om te komen tot een vonnis, liet de voorzitter vrijdagavond aan het einde van een lange zittingsdag weten.

15 uur geleden
Advocaat Ali B ziet onvoldoende bewijs voor verklaring Ten Damme

HAARLEM (ANP) - Ali B moet volgens zijn advocaat Bart Swier ook worden vrijgesproken voor het verkrachten van zangeres Ellen ten Damme. In zijn pleidooi zei hij vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat er onvoldoende betrouwbare verklaringen en bewijs zijn.

17 uur geleden
Advocaat Ali B vraagt ook vrijspraak voor aanranding Jill Helena

HAARLEM (ANP) - De advocaat van Ali B, Bart Swier, heeft betoogd dat er geen sprake was van aanranding tijdens de ontmoeting van de rapper en Jill Helena. Volgens hem was er geen sprake van dwang en moet hij vrijgesproken worden.

19 uur geleden
Beoogd staatssecretaris Jansen legt taken in Flevoland direct neer

LELYSTAD (ANP) - Beoogd staatssecretaris Chris Jansen van de PVV legt per direct zijn taken neer als gedeputeerde in de provincie Flevoland. Hij doet dat om zich voor te bereiden op zijn nieuwe rol. Gedeputeerde Jan de Reus (VVD) neemt de taken van Jansen voorlopig over, meldt de provincie.

19 uur geleden
De Jonge: AIVD vond nadelige info voor veiligheid over Markuszower

DEN HAAG (ANP) - Dat formateur Richard van Zwol informatie kreeg van de veiligheidsdiensten over PVV'er Gidi Markuszower betekent dat er over hem "nadelige gegevens gevonden zijn met oog op de nationale veiligheid". Dat zegt minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken), als minister verantwoordelijk voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Door het onderzoek van de veiligheidsdiensten "is voorkomen dat iemand die kennelijk wordt gezien als een risico voor de integriteit van het landsbestuur" bewindspersoon is geworden.

20 uur geleden
Advocaten Ali B vinden verklaring nieuwe getuige onbetrouwbaar

HAARLEM (ANP) - De advocaten van Ali B noemen de nieuwe getuige die zich woensdagavond pas meldde in de zedenzaak tegen de rapper "onbetrouwbaar". De verdediging van de rapper betoogde vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat de verklaring van de vrouw duidelijk afwijkt van die van het slachtoffer. Zij zou door B. zijn aangerand en verkracht tijdens een schrijverskamp in Heiloo.

20 uur geleden
Nog eens 10 miljoen voor Nederlandse taallessen Oekraïners

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet steekt nog eens 10 miljoen euro in taalles voor Oekraïense vluchtelingen. De afgelopen tijd werd er al 17 miljoen voor opzijgezet. Met het geld kunnen gemeenten de Oekraïners ook volgend jaar "op een laagdrempelige manier blijven ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal".

20 uur geleden