Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie Berlijn gaat vaccintransporten bewaken tegen anti-vaxxers

Politie Berlijn gaat vaccintransporten bewaken tegen anti-vaxxers

BERLIJN (ANP) - De politie in de Duitse hoofdstad Berlijn bereidt zich erop voor om transporten van coronavaccins te gaan bewaken, meldt onder meer de Berliner Zeitung. Deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Andreas Geisel vreest dat tegenstanders van vaccinatie, zogeheten anti-vaxxers, het op de transporten voorzien hebben.

Ook de zes vaccinatiecentra in Berlijn komen onder politiebewaking te staan, aldus Geisel. "Uiteraard zal er passende bescherming zijn", zei de minister tegen het Duitse persagentschap DPA. De geheime opslagplaatsen van de vaccins zouden ook worden beveiligd. De SPD-politicus ging niet expliciet in op vragen of hij vandalisme of aanvallen van anti-vaxxers verwacht.

In de Europese Unie is nog geen vaccin goedgekeurd voor de markt. De Berlijnse deelstaatminister van Volksgezondheid Dilek Kalayci verwacht dat in het eerste kwartaal van het komende jaar maximaal 720.000 doses aan de hoofdstedelingen kunnen worden verstrekt. Daarmee kunnen 360.000 mensen worden ingeënt, aangezien de tot dusver ontwikkelde vaccins twee keer moeten worden toegediend.

Verpleeghuisbewoners en -personeel met een hoog besmettingsrisico en 80-plussers krijgen voorrang. Deelstaatminister Geisel pleitte ervoor om ook politieagenten die tijdens demonstraties dienst hebben en reddingswerkers van de brandweer zo snel mogelijk in te enten.

Meer uit Buitenland

Frankrijk houdt Israël verantwoordelijk voor blokkade hulp Gaza

PARIS (ANP/AFP) - Israël is "overduidelijk" verantwoordelijk voor de blokkade van humanitaire hulp aan de Gazastrook en "de onrechtvaardige toestand" daar, aldus de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné. De bewindsman vaart uit tegen Israël in een vraaggesprek met de krant Le Monde.

48 minuten geleden
Amerikaans mode-icoon Iris Apfel op 102-jarige leeftijd gestorven

NEW YORK (ANP) - Amerikaans mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is op 102-jarige leeftijd gestorven, is op haar Instagrampagina bekendgemaakt. Apfel werd vooral op hoge leeftijd bekend door haar uitbundige kledingstijl. Haar lijfspreuk was "durf anders te zijn!".

4 uur geleden
Biden hoopt op staakt-het-vuren in Gaza als ramadan begint

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden hoopt op een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas tegen de tijd dat de vastenmaand ramadan begint. "We werken er echt hard aan. We zijn er nog niet", zei hij vrijdag tegen verslaggevers toen hij het Witte Huis verliet. Afhankelijk van de islamitische maankalender begint de ramadan op 10 of 11 maart.

7 uur geleden
VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

13 uur geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

14 uur geleden
Sunak: extreme standpunten over Gaza-oorlog bedreigen democratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft in een live via de BBC uitgezonden speech zijn zorgen uitgesproken over de staat van de Britse democratie, die volgens hem bedreigd wordt door extreme standpunten over de oorlog in Gaza. In die oorlog steunt de regering van Sunak net als de Verenigde Staten nadrukkelijk Israël.

14 uur geleden
Drie jaar cel voor Iraans protestlied rond dood Amini

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - Een Iraanse rechtbank heeft de internationaal geprezen artiest Shervin Hajipour veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf voor zijn protestlied Baraye, dat geschreven werd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Het nummer werd het symbool van de protestbeweging in de herfst van 2022. Meer dan 120 demonstranten kwamen om het leven.

16 uur geleden