Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie arresteert drie dieven in Middelburg dankzij camerabeelden winkeliers

Politie arresteert drie dieven in Middelburg dankzij camerabeelden winkeliers

MIDDELBURG - De politie in Middelburg heeft zondag drie mannen opgepakt op verdenking van winkeldiefstal. Het trio werd op straat herkend dankzij camerabeelden die beschikbaar waren gesteld door ondernemers in de binnenstad van Middelburg. Op de camerabeelden was duidelijk te zien dat de mannen tassen prepareerden waarmee ze ongemerkt met gestolen goederen door beveiligingspoortjes zouden kunnen lopen.

Op 7 mei kwam er een melding binnen bij een van de wijkagenten binnen, met de tip dat er een tas geprepareerd werd voor winkeldiefstallen. Door het contact dat de wijkagent met de ondernemers heeft, was het snel bekend uit welke winkel de benodigdheden kwamen. Een agent ging naar de winkel om het signalement beter te bekijken op de camerabeelden. Op die beelden was zichtbaar dat de drie mannen niet hadden betaald voor de door hen meegenomen goederen. Hierop zijn agenten gaan zoeken naar de drie dieven. Niet veel later kwam er een persoon in het politiebureau in Middelburg, met de melding dat hij zojuist was bestolen van een ketting. Die was van zijn nek gerukt. Dit was gedaan door drie personen. Het slachtoffer had een foto van de mannen gemaakt toen zij wegliepen. Het bleek om dezelfde personen te gaan als op de camerabeelden van de winkel. 

Op zondag 8 mei kwam de politie de drie mannen wandelend tegen op de Breeweg in Middelburg. Twee van deze mannen droegen nog dezelfde kleding. De andere man herkende de agenten aan zijn uiterlijke kenmerken. Na overleg met een officier van justitie kregen de agenten toestemming om de drie verdachten buiten heterdaad aan te houden voor de diefstallen. Ook kregen zij toestemming om op de verblijfplaats van de mannen de persoonlijke spullen te doorzoeken. Ter plaatse troffen ze kleding aan die door een verdachte was gedragen tijdens de diefstal. Dat was ook te zien op de camerabeelden. Bij de persoonlijke goederen werd ook een geprepareerde tas aangetroffen, alsmede meerdere goederen aan die vermoedelijk afkomstig waren van diefstal. Onder de goederen drie powerbanks en een grijze Nintendo. In de hoes van de gameconsole zaten ook vier spellen, waaronder Mahjong en Braintrainer. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de Nintendo.

De verdachten zijn ingesloten in Torentijd en zullen zich moeten verantwoorden bij de rechter. Volgens de politie bewijst deze strafzaak dat het belangrijk is dat u de politie belt. Vertrouwt u iets niet? Bel dan 0900-8844. Heeft u directe inzet van politie nodig, bijvoorbeeld bij een heterdaad diefstal of een levensbedreigende situatie? Belt u dan 1-1-2.

Meer uit Middelburg

Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

16 uur geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

16 uur geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

16 uur geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

1 dag geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

1 dag geleden
Twee weekenden Jazz in Zeeland

MIDDELBURG/TERNEUZEN - Het aftellen is begonnen want in juni is het zover! Twee weekenden vol jazzmuziek in Terneuzen en Middelburg. Waar de meeste festivals op een locatie plaats vinden, weet ZeelandJazz Festival het voor elkaar te krijgen om op twee locaties jazzmuziek tot leven te brengen.

1 dag geleden
550.000 m³ extra zand voor strand van Westkapelse Zeedijk

WESTKAPELLE - In juni 2023 werkt Rijkswaterstaat op het strand voor de Westkapelse Zeedijk aan het onderhoud van de kust. Met baggerschepen brengt Rijkswaterstaat in totaal 550.000 kubieke meter zand aan op het strand, tussen de Baaiweg en de Hogeweg.Met deze strandsuppletie wordt de kustlijn op z’n plek gehouden en blijft Walcheren goed beschermd tegen de zee.

2 dagen geleden