Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polderhuis leeft mee met kleine Finn

Polderhuis leeft mee met kleine Finn

WESTKAPELLE – Finn (2) Heiboer uit Veere heeft het Syndroom van Usher. De peuter is doof en zal over enige tijd blind worden. Het Polderhuis in Westkapelle overhandigde 387 euro van de paasactie aan Stichting Ushersyndroom.

DOOR ELLEN DE VRIEND


“In navolging op de gluurpietjes hadden we met Pasen een kleur en speuractie voor kinderen met raamstickers. Van de paaspakketjes, die drie euro waren, schonken we één euro aan Stichting Ushersyndroom,” vertelt beheerder Ivo van Beekhuizen van het Polderhuis in Westkapelle. Het bedrag is overhandigd aan Nathalie Heiboer en haar zoontje Finn.Usher is een zeldzame, erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en ook blind of slechtziend worden. Wereldwijd zijn ongeveer 400.000 mensen met het Syndroom van Usher. In Nederland rond de duizend.

Nathalie heeft nog geen andere mensen in Zeeland gevonden met dit syndroom. Er is nog geen behandeling mogelijk om de ziekte te stoppen. De stichting heeft de missie om het syndroom behandelbaar te maken in 2025. Nathalie deelt het leven van Finn via een blog om familieleden op de hoogte te houden van zijn wel en wee en als steun voor andere ouders met een kind met een zeldzame ziekte. Toen Finn tien maanden oud was, kreeg hij cochleair implantaten, waardoor hij kan horen in een soort robottaal, ook begon het gezin met gebarentaal.

Meer informatie op www.ushersyndroom.nl of het persoonlijke verhaal van Finn uit Veere en hoe het gezin omgaat met dit syndroom op www.lifewithusher.nl.

Meer uit Middelburg

Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

11 uur geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

13 uur geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

14 uur geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

14 uur geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

14 uur geleden
Middelburger beste Optimist zeiler van Nederland

MIDDELBURG - Afgelopen zondag is Maurits Melens uit Sint Laurens uitgeroepen tot beste Optimist zeiler van Nederland. 

14 uur geleden
Slotviering St. Willibrordkapel in Domburg

DOMBURG - De slotviering in de Willibrord kapel in Domburg vindt aanstaande zaterdag 30 september plaats. De eucharistieviering begint om 9.00 uur in de kapel aan de Badhuisweg 4 in Domburg. Leden en oud/leden van het pastorale team gaan voor. Ieder die wil komen is van harte welkom.

14 uur geleden