Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polder hoopt op akkoord over arbeidsmarkt voor de zomer

Polder hoopt op akkoord over arbeidsmarkt voor de zomer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden en werkgeversorganisaties hopen voor de zomer met een sociaal akkoord te komen over de arbeidsmarkt. Dat zeggen Ingrid Thijssen en Jacco Vonhof, voorzitters van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland na hun bezoek aan informateur Mariëtte Hamer. Zij is tevens voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).

"Die gesprekken zijn gaande", zegt Vonhof. Eigenlijk zou de SER, waarin werkgevers en werknemers vertegenwoordigd zijn, eind vorig jaar met een advies komen over de nieuwe arbeidsmarkt. Aanleiding daarvoor is het rapport van de commissie-Borstlap, dat een groot aantal aanbevelingen bevat om de scheve arbeidsmarkt recht te trekken. Flexwerkers moeten meer zekerheid krijgen, terwijl vaste contracten juist iets minder vast moeten worden. De reactie van de SER werd uitgesteld wegens corona en ook het inmiddels demissionaire kabinet kwam er door de epidemie niet meer aan toe.

Het nieuwe kabinet moet uiteindelijk besluiten nemen over de positie van werknemers en zelfstandigen. De vakbonden en werkgevers hopen nog op tijd te zijn om hun voorstellen hierover in het coalitieakkoord te krijgen. "De formatie duurt ook langer dan verwacht. Laten we hopen dat we op tijd zijn om bij de informateur of een mogelijke formateur een stuk neer te leggen", aldus Vonhof. Of de organisaties op korte termijn tot een akkoord kunnen komen, weet hij niet zeker. "Mijn grondhouding is positief. Maar er moet nog veel gebeuren."

Meer uit Binnenland

Flinke files op wegen richting Duitsland om identiteitscontroles

DEN HAAG (ANP) - Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

15 minuten geleden
Ali B reageert op strafeis: ik heb zin in het pleidooi

HAARLEM (ANP) - Na het horen van de strafeis heeft Ali B vrijdag in de rechtbank in Haarlem direct de pers te woord gestaan. "Ik heb ongelooflijk veel zin in het pleidooi", reageerde de rapper.

40 minuten geleden
OM eist drie jaar cel in zedenzaak tegen Ali B

HAARLEM (ANP) - In de zedenzaak tegen Ali B heeft het Openbaar Ministerie vrijdag een celstraf van drie jaar tegen de rapper geëist. De 42-jarige artiest wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

1 uur geleden
OM: enige wat Jill Helena wil is dat Ali B zijn misstap erkent

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt geen reden te hebben om te twijfelen aan de verklaringen van zangeres Jill Helena, die aangifte van aanranding deed tegen rapper Ali B. Dit zou zijn gebeurd in mei 2018 op een bospad in Amsterdam na een verjaardagsfeest bij de dochter van Frank de Boer in Monnickendam, waar ze samen optraden.

1 uur geleden
OM: vier feiten in zedenzaak Ali B wettig en overtuigend bewezen

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt wettig en overtuigend bewijs te hebben voor de vier feiten waarvoor Ali B terechtstaat. Dat zei de officier van justitie vrijdag bij aanvang van zijn betoog, waarmee de derde zittingsdag in de rechtbank in Haarlem begon.

2 uur geleden
Ali B bij aankomst rechtbank: verhaal heeft twee kanten

HAARLEM (ANP) - "Het verhaal heeft twee kanten." Dit verklaarde Ali B voorafgaande aan de derde zittingsdag van zijn zedenzaak. "Dit is de dag dat jullie voor het eerst mijn kant van het verhaal gaan horen."

3 uur geleden
Spoedeisende hulp steeds vaker gesloten door hoge druk

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuisposten voor spoedeisende hulp moeten steeds vaker en langer tijdelijk sluiten. De druk op de acute zorg is dan zo hoog dat de spoedeisende hulp niet meer alle patiënten kan opvangen. In het eerste kwartaal van dit jaar ging een spoedeisende hulp in Nederland gemiddeld 40 uur dicht, tegenover 35 uur een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) die het ANP heeft geanalyseerd.

5 uur geleden