Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pol Sangster uit Goes ‘hangt’ in Rijksmuseum

Pol Sangster uit Goes ‘hangt’ in Rijksmuseum

GOES - Pol Sangster (18) uit Goes heeft een fotowedstrijd in het Rijksmuseum in Amsterdam gewonnen. Zijn foto’s zijn drie maanden te zien in het museum en hij mag een dag meelopen met fotograaf Henk Wildschut.

De wedstrijd is opgezet in samenwerking met Wildschut, die foto’s exposeert in het Rijksmuseum met het thema ‘Het nieuwe-oude-normaal’. De foto van Pol en de andere deelnemers aan de wedstrijd zijn daarbij ook tentoongesteld. Als winnaar mag Pol op stap het Wildschut en hij is het komend jaar huisfotograaf van scholieren.com. 

Eenzaamheid

Pol, scholier van Pontes Het Goese Lyceum, deed mee aan de dertiende editie van Document Nederland junior. Dat is een onderdeel van Document Nederland, waarbij via een fotoopdracht vanuit het Rijksmuseum een belangrijk actueel maatschappelijk thema in beeld wordt gebracht. Elk jaar wordt hiervoor een bekende Nederlandse fotograaf voor gevraagd en dit jaar is dat Henk Wildschut. “Al langere tijd documenteer ik huizen ‘s avonds, waarbij voor mij de eenzaamheid van corona goed naar voren kwam”, vertelt Pol. “Mijn ckv-docent stelde voor om de fotoserie op te sturen voor de wedstrijd en dat heb ik gedaan zonder er veel bij na te denken. Ik was allang vergeten dat ik ze had opgestuurd, toen ik een mail kreeg dat ik uitgenodigd was om naar het Rijksmuseum te komen om een expositie op te bouwen met negen andere jonge fotografen die ook uitgekozen waren. Ik heb twee workshops gehad, een gericht op het uitkiezen van de uiteindelijke selectie en het schrijven van een bijpassende tekst en een over het inrichten van de expositie.” Bij de officiële opening op 27 september kregen de jonge fotografen te horen wie er gewonnen had. “Van het voortgezet onderwijs was ik dat en van het mbo was dat Eveline van Hamond.”

Meer uit Beveland

Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

4 uur geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

8 uur geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

9 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

1 dag geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

2 dagen geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

2 dagen geleden