Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poëzie in Middelburgse binnenstad

Poëzie in Middelburgse binnenstad

MIDDELBURG - Op de eerste zondag van de maand, tijdens de Kunst- en Cultuurroute, kan het publiek laagdrempelig kunst kijken in Middelburg. Onder deze vlag vallen naast een dertigtal galeries, ateliers en musea ook de zogenaamde ‘Sprekende Gevels’.

‘Sprekende Gevels’ biedt poëzie van Zeeuwse dichters op gevels van veelal historische panden in de binnenstad van Middelburg. “Aangezien vanwege het coronavirus niet alle galeries open zijn tijdens de Kunst- en Cultuurroute van zondag 5 april, is een wandeling langs de meer dan twintig gevels met poëzie een aanrader”, aldus de organisatie van de maandelijkse route.

Voorjaarswandeling

Het overkoepelende thema van de gedichtenreeks is: ‘Mensen, Zee en Land’. “Geniet tijdens uw voorjaarswandeling van de inspirerende gedichten.” Naast hedendaagse Zeeuwse dichters zijn er ook enkele gedichten te lezen van reeds overleden poëten, zoals van P.C. Boutens: de laatste twee strofen van het gedicht ‘De wolken spiegelen’ aan de Bleek 8. Van Martinus Nijhoff zijn er twee strofen uit het gedicht ‘De soldaat en de zee’ te lezen in het Hofje bij de Stadsschuur. Van J.C. van Schagen zijn er 3 haiku bij de kiosken op de Markt en van Hans Warren is ‘Poseidon’ te lezen, op de hoek Brakstraat/Rotterdamse kaai.

Wandelkaart

De stadswandeling is op eigen gelegenheid te maken. De route is te downloaden via www.kunstroutemiddelburg.nl. Onder het kopje ‘download’ staat ‘Wandelkaart Sprekende Gevels’.

Meer uit Middelburg

Soroptimisten maken gastlessen op scholen mogelijk

MIDDELBURG/VLISSINGEN - De afgelopen twee jaar heeft Soroptimist club Walcheren IMC Basis financieel gesteund. Op 30 mei is symbolisch een cheque van maar liefst 12.500 euro overhandigd aan twee afgevaardigden van IMC Basis.

19 uur geleden
100 jaar Veere in grafiek

VEERE - Vanaf 10 juni 2023 is in Museum Veere de tentoonstelling 100 jaar Veere in grafiek te zien. Hiermee geeft het museum een herwaardering aan de grafische kunst in het algemeen en de Veerse grafiek in het bijzonder.

19 uur geleden
Walcheren levert opnieuw belangrijke bijdrage aan Verwendag 2023

MIDDELBURG - Zaterdagochtend 27 mei 09.30 uur. Op een rij staan de oranje en groene rugzakjes klaar. Beetje bij beetje druppelen de eerste mensen binnen. Zo’n 250 mensen zijn op weg om een onvergetelijke dag tegemoet te gaan. Gezinnen waar die vreselijke ziekte kanker voor één dag even vergeten mag worden. Een leuke dag met je gezin, lekker genieten in de Beekse Bergen.

20 uur geleden
De Week van de Jonge Mantelzorger

MIDDELBURG – Bij het woord mantelzorger denken de meeste mensen aan een volwassene die voor een familielid zorgt: een hulpbehoevend kind, een zieke partner of een bejaarde ouder. Maar ook kinderen en jongeren kunnen mantelzorger zijn, als zij opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving waar zij zorg aan verlenen. Mantelzorger zijn is dagelijkse realiteit voor een kwart van de jongeren. In de Week van de Jonge Mantelzorger, vanaf 1 juni 2023, vraagt Stichting Manteling aandacht voor deze jonge mantelzorgers omdat zij die niet te missen zijn.

21 uur geleden
Samen zaaien, samen groeien

SINT-LAURENS - ‘Samen zaaien, samen groeien!’ Dat is het motto van ‘De week van de schooltuin’ die vorige week plaatsvond. Het doel is het belang van tuinieren op school te benadrukken. Op basisschool Palmenhof in Sint-Laurens blijft het niet bij één week per jaar maar willen ze van groen onderwijs de standaard maken. Gemma Schroevers, interim-directeur van deschool, vertelt. ,,Ik gun het elk kind om in een groene omgeving op te groeien.’’

21 uur geleden
Fietser in Middelburg komt ten val na raken overstekend voertuig

MIDDELBURG - In Middelburg is op de Stationsstraat een fietser ten val gekomen nadat hij een auto had geraakt. De fietser werd door de politie naar zijn huisarts gebracht.

1 dag geleden
Week van de Klasseboer brengt voedsel tot leven (5 - 9 juni)

BIGGEKERKE - Veel scholieren weten niet waar hun voedsel vandaan komt. Het antwoord daarop is het vertrekpunt voor deze jaargang van de Week van de Klasseboer. Van maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni 2023 zetten Klasseboeren hun deuren open voor scholen om belevend te leren over de herkomst van voedsel.  Steeds meer basis- en middelbare scholen boeken een boerderijles. De ambitie is om iedere scholier een boerderijles te geven. Daarbij mikken de Klasseboeren speciaal op scholen die nog nooit een boerderijles hebben geboekt. Die krijgen een les gratis.

1 dag geleden