Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Poëtische documentaire' over bijenjager te zien in Cinema Middelburg

'Poëtische documentaire' over bijenjager te zien in Cinema Middelburg

MIDDELBURG - In Cinema Middelburg is vrijdag 17, zaterdag 18, zondag 18 en woensdag 22 januari de bekroonde documentaire ‘Honeyland’ te zien.

De film gaat over de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, die woont in Noord-Macedonië. Het is een film van Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov. Zij filmden drie jaar lang Hatidze Muratova in het gebergte van Noord-Macedonië.

Poëtisch

Resultaat is volgens kenners ‘een poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur’. Meer informatie en kaarten op www.cinemamiddelburg.nl/honeyland. 

Meer uit Middelburg

Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

10 uur geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

11 uur geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

14 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

14 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

14 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

15 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

16 uur geleden