Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin op verrassingsbezoek bij Assad in Syrië

Poetin op verrassingsbezoek bij Assad in Syrië

DAMASCUS (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag een verrassingsbezoek gebracht aan Syrië. In Damascus voerde hij gesprekken met zijn Syrische ambtgenoot Bashar al-Assad, meldden Syrische staatsmedia en het Russische persbureau Interfax.

Het is de eerste reis van Poetin naar Syrië sinds hij in 2017 de Russische luchtmachtbasis Hmeymim in de provincie Latakia bezocht. Rusland zet vanaf 2015 zijn luchtmacht in Syrië in om Assad te helpen in de burgeroorlog tegen de rebellen. Die vochten jarenlang in een vergeefse poging het Assad-regime omver te werpen.

Volgens Poetin is er enorme vooruitgang geboekt in Syrië. "In zijn gesprek met Assad merkte Poetin op dat we nu met vertrouwen kunnen zeggen dat er een enorm pad is afgelegd om de Syrische staat en de territoriale integriteit van het land te herstellen," citeerden de agentschappen Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.

Tekenen van vrede

"Poetin merkte ook op dat in de straten van Damascus de tekenen van hoe de vrede is hersteld, met het blote oog is te zien", aldus Peskov. "De Syrische president heeft waardering uitgesproken voor de hulp van Rusland en het Russische leger in de strijd tegen het terrorisme en het herstel van het vreedzame leven in Syrië," zei hij.

Poetin zou nog meer plaatsen bezoeken, zei Peskov, zonder verdere details te verstrekken. De Russische leider zou woensdag in Turkije een gaspijpleiding inhuldigen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

UEFA: valse kaarten veroorzaken vertraging Champions League-finale

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - Valse toegangskaarten zijn volgens voetbalbond UEFA de reden dat de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid in Parijs zaterdagavond een half uur later is begonnen. De wedstrijd zou om 21.00 uur beginnen in het Stade de France, maar werd uitgesteld door wachtrijen van fans die vanwege de neptickets niet binnen konden komen.

3 uur geleden
Zelenski verwacht 'goed nieuws' over wapenleveranties

KIEV (ANP/DPA/RTR) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski hoopt de komende week "goed nieuws" te krijgen van westerse bondgenoten over nieuwe wapenleveranties. Hij zei dat in een videotoespraak zaterdagavond zonder verdere details te geven.

5 uur geleden
Gouden Palm voor Zweedse regisseur Ruben Östlund

CANNES (ANP) - De Zweedse filmregisseur Ruben Östlund heeft op het 75e filmfestival van Cannes de Gouden Palm in de wacht gesleept. Hij kreeg de prestigieuze filmprijs voor de film Triangle of Sadness. Het is de tweede keer dat de Zweed in Cannes met de eer gaat strijken.

6 uur geleden
Kinderen dood in gedrang bij een kerkactie in Nigeria

YENAGOA (ANP/RTR/AFP) - In het zuiden van Nigeria zijn zaterdagochtend tientallen mensen om het leven gekomen in het gedrang tijdens een liefdadigheidsactie van een kerk. CNN meldt dat de meeste slachtoffers kinderen zijn. Volgens de politie werd bij een sportaccommodatie in Port Harcourt door de kerk onder meer eten uitgedeeld.

10 uur geleden
Poetin bereid om graanexport Oekraïne toe te staan

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland is bereid mee te werken aan de "onvoorwaardelijke" export van graan uit Oekraïne, meldt het Kremlin zaterdag. Dat aanbod is gedaan in een driehoeksgesprek per telefoon tussen president Vladimir Poetin en zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Het was voor het eerst sinds maart dat het drietal op deze wijze overleg voerde.

13 uur geleden
Mensenrechtenchef VN: bezoek China was geen officieel onderzoek

BEIJING (ANP/AFP/DPA) - Mensenrechtenorganisaties hebben verontwaardigd gereageerd op de woorden van VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet na afloop van haar zesdaagse bezoek aan China. Volgens de organisaties durfde ze zich in het openbaar niet kritisch uit te laten over het land.

13 uur geleden
Voormalig 'tweede man' van Vaticaan, Angelo Sodano, overleden

VATICAANSTAD (ANP/AFP/DPA/BELGA) - Kardinaal Angelo Sodano die de rechterhand was van paus Johannes Paulus II en van paus Benedictus XVI, is op 94-jarige leeftijd in Italië overleden. Het Vaticaan heeft zijn overlijden bekendgemaakt zonder de doodsoorzaak te benoemen. Paus Franciscus prijst Sodano als een gezaghebbend en genereus priester en dienaar van het Vaticaan. Dinsdag is de uitvaartplechtigheid in de Sint-Pietersbasiliek en daar zal paus Franciscus bij aanwezig zijn.

13 uur geleden