Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin dringt bij Russen aan te stemmen voor grondwetswijziging

Poetin dringt bij Russen aan te stemmen voor grondwetswijziging

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin drong er dinsdag bij zijn landgenoten op aan om te stemmen voor grondwetswijzigingen die hem in staat stellen opnieuw tweemaal president te worden. Hij noemde de hervormingen een garantie voor stabiliteit, veiligheid en welvaart.

Poetin deed zijn oproep aan de vooravond van de belangrijkste en laatste dag van een zevendaagse landelijke stemming die voor de eerste keer sinds 1993 de grondwet zal veranderen.

Volgens de voorgestelde wijzigingen zou Poetin na zijn huidige ambtsperiode in 2024 nog twee keer zes jaar achter elkaar mogen regeren. Peilingen laten zien dat meer dan twee derde van de kiezers de wijzigingen steunt.

Dat zou de voormalige KGB-officier, nu 67, in functie kunnen houden tot 2036, hoewel Poetin heeft gezegd dat hij nog geen definitieve beslissing heeft genomen over wat hij wil doen.

"We stemmen niet alleen voor amendementen. We stemmen voor het land waarin we willen leven, met een modern onderwijs- en gezondheidsstelsel, dat we aan onze kinderen en kleinkinderen willen doorgeven", zei Poetin.

Meer uit Buitenland

Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

49 minuten geleden
Trump-schutter zocht info over moordaanslag op Kennedy

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De man die probeerde voormalig president Donald Trump te vermoorden, deed online onderzoek naar hoe Lee Harvey Oswald in 1963 voormalig president John F. Kennedy doodschoot. Dat zei directeur Chris Wray van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI tegen parlementariërs.

2 uur geleden
Inside Out 2 passeert Frozen 2 als succesvolste animatiefilm

LOS ANGELES (ANP) - Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

2 uur geleden
Moskou laat Europaplein verdwijnen in conflict om Oekraïne

MOSKOU (ANP/DPA/BELGA) - Het Europaplein in de Russische hoofdstad Moskou is verdwenen. Het plein is herdoopt tot Eurasiaplein, mogelijk als gevolg van het groeiende conflict met de Europese Unie over de Russische invasie in Oekraïne.

4 uur geleden
Evacuaties in Zuid-Europa door extreem weer en bosbranden

BARI (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het zuiden van Europa wordt geteisterd door extreem weer en bosbranden. In de Zuid-Italiaanse regio Apulië moesten woensdag zo'n duizend toeristen worden geëvacueerd om een bosbrand die daar woedt.

4 uur geleden
VN: strijd tegen honger moeilijk door oorlog, economie en klimaat

RIO DE JANEIRO (ANP/AFP) - De strijd tegen wereldhonger wordt bemoeilijkt door conflicten, economische onrust en extreem weer, stelt een aantal organisaties van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport. Het VN-doel om in 2030 honger de wereld uit te hebben, raakt steeds verder uit zicht.

6 uur geleden
Iran ontbiedt Duitse ambassadeur na sluiting islamitisch centrum

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft de Duitse ambassadeur in het land ontboden na de sluiting van een islamitisch centrum in Hamburg. De organisatie en vijf suborganisaties zijn woensdag door Duitsland verboden in verband met extremisme.

6 uur geleden