Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plusklas doet onderzoek naar sociale omgeving

Plusklas doet onderzoek naar sociale omgeving

THOLEN - Het was afgelopen woensdag een bijzondere dag voor 16 verrijkingsklasleerlingen, zij mochten namelijk een aantal professionals interviewen. De leerlingen deden mee aan een project van het Wetenschapsknooppunt.

Adrianne Neele, lerares van de ‘plusklas’ is ontzettend trots op haar leerlingen. De leerlingen mochten voor het project diversen professionals interviewen. Een belangrijke voorwaarde, alle professionals moesten belangrijk zijn in de sociale omgeving.In tweetallen zijn de leerlingen aan de slag gegaan. De burgemeester werd benaderd evenals de brandweer, politie en ambulance. De buurtsportcoach was van de partij alsook een medewerker ouderenzorg. En dit allemaal voor het onderzoek naar de sociale omgeving.

Gewapend met een lijst met opgestelde vragen gingen de kinderen aan de slag. De kinderen waren vooral erg zenuwachtig maar ze sloegen zich er als echte journalisten door heen. Vooraf werd zelfs gevraagd of zij het gesprek op mochten nemen zodat zij deze later uit konden werken. De vragen zijn door ieder kind zelf bedacht en het waren lang niet de makkelijkste vragen. De burgemeester onderging een kruisverhoor over haar eigen sociale leven maar de interviewers kwamen ook met een aantal tips en vragen. “Meestal word ik geïnterviewd en dan vraagt men of ik een hond heb. Dit zijn wel even andere vragen”, vertelt ze lachend. Ook Reinier van Dis die namens de brandweer aanwezig was werd bestookt met vragen. Na afloop had hij nog wat tips voor de begaafde leerlingen. “Ga vooral zo door. Waar wij als volwassenen problemen zien, zien de kinderen vooral oplossingen”.

Tijn Verbrugge, buurtsportcoach van het eiland, was ook onder de indruk van de jonge interviewers. “Ik heb vragen gekregen waar ik als kind zijnde nooit over nagedacht zou hebben”. Adrianne legt uit dat kinderen die de verrijkingsklas volgen net iets anders denken als andere basisschoolkinderen. “Deze kinderen absorberen als een spons. Ze zijn over het algemeen vaak vier stappen verder in hun denken. Dat merk je ook tijdens zo een ochtend”.

De ochtend bracht ook nog een hele leuke verrassing met zich mee. De kinderen zijn namelijk door de burgemeester uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan het gemeentehuis. Ook zullen zij binnenkort een bezoekje brengen aan een verzorgingstehuis om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken.

Meer uit Tholen

Kruispunt N286 vanaf zaterdag 2 maart open voor verkeer

THOLEN - Gemeente Tholen werkt aan de bereikbaarheid van Tholen in het project Toekomstig Tholen. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286 een nieuw kruispunt aan. Vanaf zaterdag 2 maart om 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer.

7 uur geleden
Meer woningen, minder voetbalvelden: KNVB vraagt politiek om aandacht

THOLEN - Het Nederlandse amateurvoetbal staat onder druk door een tekort aan ruimte voor clubs, waarschuwt de KNVB. De invoering van een sportnorm op basis van het aantal inwoners per gemeente moet daarom hoog op de politieke agenda komen te staan. Met de ambitie om veel nieuwe woningen te bouwen, benadrukt de voetbalbond het belang van leefbare wijken voor de toekomst.

14 uur geleden
'Bij ons op het Kamp' strijdt voor de Gouden Televizier-ring: 'Stem op ons!'

STEENBERGEN/THOLEN - Toon, Corrina, Tony, Pablo en Lolita Kouwen schitterden in het laatste seizoen van 'Bij ons op het Kamp'. In het programma werden de kijkers meegenomen in het leven van de familie die in een woonwagen woont op het Steenbergse kamp. Zo trots als ze waren op hun deelname, zijn ze nu even trots dat ze kans maken op een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. 

1 dag geleden
Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

1 dag geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

1 dag geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

2 dagen geleden
Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

2 dagen geleden