Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plusklas doet onderzoek naar sociale omgeving

Plusklas doet onderzoek naar sociale omgeving

THOLEN - Het was afgelopen woensdag een bijzondere dag voor 16 verrijkingsklasleerlingen, zij mochten namelijk een aantal professionals interviewen. De leerlingen deden mee aan een project van het Wetenschapsknooppunt.

Adrianne Neele, lerares van de ‘plusklas’ is ontzettend trots op haar leerlingen. De leerlingen mochten voor het project diversen professionals interviewen. Een belangrijke voorwaarde, alle professionals moesten belangrijk zijn in de sociale omgeving.In tweetallen zijn de leerlingen aan de slag gegaan. De burgemeester werd benaderd evenals de brandweer, politie en ambulance. De buurtsportcoach was van de partij alsook een medewerker ouderenzorg. En dit allemaal voor het onderzoek naar de sociale omgeving.

Gewapend met een lijst met opgestelde vragen gingen de kinderen aan de slag. De kinderen waren vooral erg zenuwachtig maar ze sloegen zich er als echte journalisten door heen. Vooraf werd zelfs gevraagd of zij het gesprek op mochten nemen zodat zij deze later uit konden werken. De vragen zijn door ieder kind zelf bedacht en het waren lang niet de makkelijkste vragen. De burgemeester onderging een kruisverhoor over haar eigen sociale leven maar de interviewers kwamen ook met een aantal tips en vragen. “Meestal word ik geïnterviewd en dan vraagt men of ik een hond heb. Dit zijn wel even andere vragen”, vertelt ze lachend. Ook Reinier van Dis die namens de brandweer aanwezig was werd bestookt met vragen. Na afloop had hij nog wat tips voor de begaafde leerlingen. “Ga vooral zo door. Waar wij als volwassenen problemen zien, zien de kinderen vooral oplossingen”.

Tijn Verbrugge, buurtsportcoach van het eiland, was ook onder de indruk van de jonge interviewers. “Ik heb vragen gekregen waar ik als kind zijnde nooit over nagedacht zou hebben”. Adrianne legt uit dat kinderen die de verrijkingsklas volgen net iets anders denken als andere basisschoolkinderen. “Deze kinderen absorberen als een spons. Ze zijn over het algemeen vaak vier stappen verder in hun denken. Dat merk je ook tijdens zo een ochtend”.

De ochtend bracht ook nog een hele leuke verrassing met zich mee. De kinderen zijn namelijk door de burgemeester uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan het gemeentehuis. Ook zullen zij binnenkort een bezoekje brengen aan een verzorgingstehuis om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken.

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij Jorny Verkaart: 'Er heerst hier geen hiërarchie'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Jorny Verkaart. 

4 uur geleden
Expositie over Watersnoodramp nog steeds te bezoeken in Meestoof

SINT-ANNALAND - De speciale expositie over kunst rondom de Watersnoodramp is nog tot en met zaterdag 4 maart te zien in Streekmuseum de Meestoof. Schilderijen, etsen en tekeningen die gemaakt zijn naar aanleiding van de watersnood in 1953 of ter herdenking van de watersnood worden tentoongesteld. De werken komen uit de eigen collectie, van andere musea en particulier bezit. De herinnering aan ramp van 1953 is op vele manieren vastgelegd. Boekwerken, filmbeelden, fotografie, schilderijen, tekeningen en ook monumentale kunstwerken. Streekmuseum de Meestoof wil 70 jaar na de ramp van 1953 herdenken met een speciale kunstexpositie.

7 uur geleden
Nationale Voorleesdagen bij Zo Kinderopvang bijzonder geopend

THOLEN - Elk jaar vieren we in Nederland de Nationale Voorleesdagen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Daarom zijn De Nationale Voorleesdagen opgericht, speciaal voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar. 

1 dag geleden
Afgelopen jaar vonden er 11 auto-inbraken plaats op Tholen

THOLEN - In 2022 werden in Nederland ruim 43.000 auto-inbraken gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van politiedata. In de gemeente Tholen werd afgelopen jaar in elf auto’s ingebroken. 

1 dag geleden
1 februari geen weekmarkt in Stavenisse door herdenkingsbijeenkomst Watersnoodramp

STAVENISSE - De weekmarkt in Stavenisse, gaat op woensdag 1 februari niet door. Dit heeft te maken met de activiteiten rondom de herdenking van de Watersnoodramp. 

1 dag geleden
Gemeente: 'Meld je aan bij Burgernet om veiligheid te vergroten'

THOLEN - De gemeente Tholen vraagt inwoners om zich aan te melden bij Burgernet. Hoe meer mensen zich aanmelden bij Burgernet, hoe groter de veiligheid. 

2 dagen geleden
Thoolse Elke Kriesels Brabants kampioen op 50 meter rugslag

THOLEN - Na een aantal jaren zonder regionale kampioenschappen in de winter, kon er weer een Brabants Winterkampioenschap georganiseerd worden. 

3 dagen geleden