Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pluk zelf de lekkerste appels bij fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder

Pluk zelf de lekkerste appels bij fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - De oogst bij fruitteeltbedrijf Schorre in het Vrouwenpolder komt weer op gang. Van zaterdag 25 september tot en met zaterdag 23 oktober is iedereen op woensdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur welkom om zelf appels en peren te komen plukken.

De pluk begint met elstar-appels en conference-peren. Halverwege oktober zijn ook de jonagold-appels plukrijp. De kiloprijs is 1,25 euro. Het is handig om shoppers, kratjes of emmers mee te nemen. Kruiwagens zijn zo nodig beschikbaar. Bij nat weer zijn rubber laarzen aan te bevelen.

Al meerdere jaren verwelkomt Schorre, de boomgaard van Martin en Carien Duvekot, het publiek om te komen plukken. “Een ontzettend gezellige tijd”, vertelt Carien. “We zien zoveel mensen genieten van hun zelfgeplukte oogst: vakantiegasten, gezinnen met jonge kinderen, mensen van heel dichtbij en uit de verre omtrek. Heerlijk! We organiseren dit jaar dus met plezier weer meerdere zelfplukdagen.”

Schorre ligt langs de Vroondijk, aan de rand van de duinen bij Vrouwenpolder. ‘Een plek met veel zonuren. Martin besteedt hier het hele jaar rond tijd en aandacht aan de teelt van appels, peren, pruimen en een relatief nieuwe fruitsoort: kiwibessen. Van het fruit wordt het lekkerste Zeeuwse appel- en perensap gemaakt.’ Ook is een deel bestemd voor ijs, jam of bier. Daarnaast is er fruitverkoop in de landwinkel op het eigen erf. 

Kijk voor meer informatie op www.schorre.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Lutem clubhuis vermorzeld door boom

MIDDELBURG – Na een stormachtige nacht kregen de leden van Scouting Lutemgroep donderdag van de gemeente het bericht dat er schade was aan hun clubhuis. Het gebouw op het Seisbolwerk is geraakt door een grote es en daardoor is het dak en de bovenverdieping zwaar beschadigd. “Alsof een reus zijn vuist in het dak geplant heeft,” zegt Marielja ten Bruggencate, penningmeester van de scoutinggroep.

7 uur geleden
Auto raakt van weg op A58 bij Middelburg en eindigt in sloot: bestuurder gewond

MIDDELBURG - Een auto is afgelopen nacht op de A58 bij Middelburg van de weg geraakt en in de sloot beland. De bestuurder raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

11 uur geleden
Middelburg geeft gehoor aan oproep spoedopvang vluchtelingen

MIDDELBURG - In Middelburg worden vanaf vandaag met spoed ongeveer honderd vluchtelingen opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met Frans Lievens is Studio A58 aangeboden als opvanglocatie.

12 uur geleden
Politie zoekt getuigen van mishandeling op de Prinses Beatrixlaan

KOUDEKERKE - De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld.

1 dag geleden
Man (30) aangehouden voor rijden onder invloed, had ook mes op zak

MIDDELBURG - Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. Ook had hij een mes op zak.

1 dag geleden
Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.

2 dagen geleden
Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2022 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

2 dagen geleden