Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pleegzorg Nederland doet dringende oproep: 'Zeeland heeft 280 nieuwe gezinnen nodig'

Pleegzorg Nederland doet dringende oproep: 'Zeeland heeft 280 nieuwe gezinnen nodig'

REIMERSWAAL/KAPELLE - Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig. 280 in Zeeland om precies te zijn. Daarom doet Pleegzorg Nederland tijdens de week van de Pleegzorg een oproep. "Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders."

Het aantal nieuwe pleegouders neemt al jaren af. Hierdoor is het vinden van de ideale match voor kinderen steeds moeilijker. Jaarlijks zijn er daarom in Nederland zo'n 3500 nieuwe pleegouders nodig. Met bijna 2566 nieuwe pleegouders eind 2018 waren dat er te weinig. Zeeland telt 447 pleeggezinnen, maar zoekt er ook nog 280. Deze hoopt Pleegzorg Nederland tijdens de Week van de Pleegzorg met haar nieuwe campagne Open je Wereld te vinden. 

"Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders", vertelt Esther Overweter, bestuurslid pleegzorg van Jeugdzorg Nederland, in een persbericht. "Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is."

Volgens de organisatie weten niet veel mensen dat er verschillende manieren zijn om pleegouder te zijn. "Daardoor denken veel van hen bij voorbaat al dat pleegzorg niets voor hen is. Met de campagne willen we de mensen laten zien dat je bijvoorbeeld ook pleegouder kunt worden in deeltijd. En hoe mooi het is op deze manier je wereld open te stellen voor kinderen die dat goed kunnen gebruiken."

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

2 dagen geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

3 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

6 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

1 week geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

1 week geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

1 week geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

1 week geleden