Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Plastic en drankkartons voortaan beter gescheiden'

'Plastic en drankkartons voortaan beter gescheiden'

THOLEN - Zakken met plastic afval, waarin ook ander afval wordt aangetroffen, worden voortaan niet meer meegenomen. Inwoners moeten deze zakken zelf mee terug nemen en alsnog goed scheiden.

De Zeeuwse Reinigingsdienst gaat vanaf deze week zakken voor verpakkingsafval strenger controleren. Regelmatig komt het voor dat niet de juiste zak wordt aangeboden of dat er meer dan alleen plastic verpakkingsafval en drankkartons in de zak zit, waardoor de gehele zak niet gerecycled kan worden. "Dit is een verspilling van grondstoffen." Deze zakken worden vanaf deze week voorzien van een sticker. Hierop staat dat het afval niet is meegenomen, omdat er in de speciale PD-zak afval is aangetroffen dat er niet in mag, of dat de juiste zak niet is gebruikt.

De gemeente Tholen en de ZRD willen dat inwoners hun zak weer mee terug naar binnen nemen en het verkeerde afval eruit halen. "Biedt het de volgende ophaalronde in een nieuwe PD-zak weer aan." Deze zakken moeten voor 07.30 uur buiten liggen. Het verkeerde afval kunnen inwoners via de daarvoor bestemde containers aanbieden. "Het is belangrijk dat het juiste verpakkingsafval in de PD-zak wordt gedaan. Anders brengt dit extra kosten met zich mee. Uiteindelijk ook voor de bewoners, want deze kosten worden doorberekend via de afvalstoffenheffing." De gemeente verwacht ook dat inwoners elkaar aanspreken. "Samen zorgen we voor een schonere buurt en een beter milieu."

Meer informatie

Raadpleeg het afvalalfabet op www.zrd.nl om te zien wat er in de zak mag. De juiste zakken kunnen gratis opgevraagd worden via www.zrd of bel 0900- 44 33 33. Download de afvalwijzer app voor de afvalkalender.

Meer uit Tholen

Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

6 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

9 uur geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

11 uur geleden
Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

14 uur geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

1 dag geleden
Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller [SPEELRONDE 9]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

1 dag geleden
Welke kandidaten kregen de meeste stemmen op Tholen? [TWEEDE KAMERVERKIEZING]

THOLEN - De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend en daarmee kunnen we de balans opmaken. Welke kandidaten wonnen de meeste stemmen op Tholen? En hoeveel stemmen heeft Tholenaar Geert Hogendoorn gekregen?

1 dag geleden