Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plannen voor groot zonnepark bij Ritthem?

Plannen voor groot zonnepark bij Ritthem?

RITTHEM - Zijn er plannen voor een twintig hectare groot zonnepark bij Ritthem, met windmolens tot 150 meter hoog? De Partij Souburg-Ritthem (PSR) stelt hierover schriftelijke vragen aan het Vlissingse college van burgemeester en wethouders.

De PSR zegt te horen van particuliere initiatieven voor een 'mega zonne-energiepark met daarbij mogelijk ook megagrote windmolens', schrijft PSR-gemeenteraadslid Sjaak Vermeulen in zijn vragen. Dat zou volgens hem gerealiseerd worden rondom de boerderij aan de Krukweg, tussen de Koedijk en Sloeweg en de dijk van Vlissingen-Oost en doorlopend tot aan het crossterrein in Vlissingen-Oost. 'Het zou een terrein van twintig hectare (!) betreffen en windmolens tot wel 150 meter hoogte.'

Plattelandskarakter

De partij wil dat Ritthem en omgeving een vitaal plattelandskarakter behouden en zonnepanelen bij voorkeur op daken geplaatst zien. 'In het coalitieakkoord staat "We letten goed op dat Ritthem en omgeving een vitaal plattelandskarakter behouden". Passen deze initiatieven binnen deze afspraak?'

Ook vraagt Vermeulen of het klopt dat er deze week of op korte termijn al gesprekken plaatsvinden over de plannen en zo ja, welke partijen hierbij dan betrokken zijn.

Meer uit Vlissingen

Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

13 uur geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

15 uur geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

1 dag geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

2 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

2 dagen geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

3 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

5 dagen geleden