Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plan voor twaalf arbeidsmigranten in Havelaarstraat Colijnsplaat

Plan voor twaalf arbeidsmigranten in Havelaarstraat Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - De koper van het pand aan de Havelaarstraat 22 in Colijnsplaat wil er twaalf arbeidsmigranten huisvesten. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland donderdag in een memo. Het college stelde de memo op naar aanleiding van de onrust over de huisvesting van arbeidsmigranten in het dorp.

Vorige maand namen burgemeester Letty Demmers en wethouder Adrie van der Maas van de gemeente Noord-Beveland een petitie in ontvangst van Buurt Comité Kern Colijnsplaat. Het comité vertegenwoordigt dorpsbewoners die tegen de huisvesting van arbeidsmigranten in de kern van Colijnsplaat zijn. De burgemeester en wethouder spraken met het comité en de voorzitters van de plaatselijke dorpsraad en ondernemersvereniging. 'We hebben begrip voor de onrust over de huisvesting van arbeidsmigranten in een aantal panden in Colijnsplaat', staat in de memo, die naar de gemeenteraad en deze drie organisaties is gestuurd. Het college bedankt de organisaties voor het 'aankaarten van de onrust en problematiek'. 'Nu kunnen we samen naar oplossingen zoeken', aldus b&w.

Bestemmingsplan

De Bevelandse gemeenten, waaronder Noord-Beveland, werken aan een regionale visie voor arbeidsmigrantenhuisvesting. Totdat dit beleid klaar is - naar verwachting medio volgend jaar - heeft Noord-Beveland geen specifiek beleid voor arbeidsmigrantenhuisvesting en is het bestemmingsplan leidend. Omdat Havelaarstraat 22 de bestemming 'woning' en 'pension' heeft, past de huisvesting van twaalf arbeidsmigranten in het bestemmingsplan, staat in de memo.

Privacy

Het college gaat na of er een vergunning voor brandveilig gebruik van het pand noodzakelijk is. 'Tevens vraagt de koper een omgevingsvergunning aan voor het plaatsen van een erfafscheiding aan de achterzijde van het pand, ter waarborging van de privacy van omwonenden. Ook neemt de koper maatregelen om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door het opstellen van huis- en parkeerregels voor de arbeidsmigranten.'

Nieuw

Er is een nieuw bestemmingsplan voor Colijnsplaat in voorbereiding. Het college schrijft in samenspraak met het buurtcomité en de plaatselijke dorpsraad en ondernemersvereniging oplossingen te zoeken 'om de huisvesting van arbeidsmigranten in goede banen te leiden', waar nodig in combinatie met extra regels.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ut klinket 6 maanden geleden
Waarom doet de Gemeente dit zelf niet Verhuren?,in plaats van die Huizenmelkers

Meer uit Beveland

Naterop wil 'met verve' waarnemen in Kapelle

KAPELLE - Fons Naterop is vrijdag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle. Hij beloofde meer te zullen doen dan op de winkel passen alleen. "Mensen mogen mij erop aanspreken als ze verschil merken met een kroonbenoemde burgemeester", zei Naterop in zijn eerste toespraak als burgervader van Kapelle.

4 uur geleden
Die Heenetrecht geniet van Woaimiddag

OUD VOSSEMEER - Obs Die Heenetrecht is de carnaval goed begonnen. Vrijdagmiddag was er een speciale 'Woaimiddag' en werd er volop gefeest en gehost met carnavalsvereniging 'De Vlooientrappers. Uitgedost in hun mooiste feestkleding, maakten ze er uiterst gezellig feestje van vol muziek en polonaises. De kinderen startten om 13.30 uur. en het laatste kwartier mochten ook de ouders en peutertjes mee feesten.

5 uur geleden
Ovenhuis Thermphos met explosie tegen de vlakte

VLISSINGEN - Met een grote knal is vrijdag om 16.00 uur het ovenhuis van de voormalige Thermphos uit elkaar geëxplodeerd. Dit ging met behulp van springstof. De knal was tot in de wijde omtrek te horen.

6 uur geleden
Verdachte van moord op vrouw in Oostkapelle blijft langer vastzitten

OOSTKAPELLE - De man die verdacht wordt van de moord op een buurvrouw in appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle, vorig jaar mei, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank vrijdag besloten.

7 uur geleden
Juliana Slag & Vlag repeteert voor Special Olympics

MIDDELBURG – In molen De Hoop in Middelburg is het trommelen geblazen met de slagwerkers van Juliana Slag & Vlag. Dit is de nieuwste afdeling van Juliana Korpsen Middelburg. Bij Juliana Slag & Vlag kunnen mensen met een verstandelijke beperking muziek maken en dansen.

9 uur geleden
Rob Duijm neemt afscheid als raadslid voor het CDA

THOLEN - Na ongeveer tien jaar deel uitgemaakt te hebben van de Thoolse gemeenteraad heeft Rob Duijm besloten om afscheid te nemen als CDA-raadslid. Hij wordt opgevolgd door Michael Schoonen.

10 uur geleden
Museum Veere maakt kans op Nationale Vrijwilligersprijzen

VEERE - Museum Veere is één van de twaalf initiatieven die kans maken op de Nationale Vrijwilligersprijzen.

11 uur geleden