Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plan voor twaalf arbeidsmigranten in Havelaarstraat Colijnsplaat

Plan voor twaalf arbeidsmigranten in Havelaarstraat Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - De koper van het pand aan de Havelaarstraat 22 in Colijnsplaat wil er twaalf arbeidsmigranten huisvesten. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland donderdag in een memo. Het college stelde de memo op naar aanleiding van de onrust over de huisvesting van arbeidsmigranten in het dorp.

Vorige maand namen burgemeester Letty Demmers en wethouder Adrie van der Maas van de gemeente Noord-Beveland een petitie in ontvangst van Buurt Comité Kern Colijnsplaat. Het comité vertegenwoordigt dorpsbewoners die tegen de huisvesting van arbeidsmigranten in de kern van Colijnsplaat zijn. De burgemeester en wethouder spraken met het comité en de voorzitters van de plaatselijke dorpsraad en ondernemersvereniging. 'We hebben begrip voor de onrust over de huisvesting van arbeidsmigranten in een aantal panden in Colijnsplaat', staat in de memo, die naar de gemeenteraad en deze drie organisaties is gestuurd. Het college bedankt de organisaties voor het 'aankaarten van de onrust en problematiek'. 'Nu kunnen we samen naar oplossingen zoeken', aldus b&w.

Bestemmingsplan

De Bevelandse gemeenten, waaronder Noord-Beveland, werken aan een regionale visie voor arbeidsmigrantenhuisvesting. Totdat dit beleid klaar is - naar verwachting medio volgend jaar - heeft Noord-Beveland geen specifiek beleid voor arbeidsmigrantenhuisvesting en is het bestemmingsplan leidend. Omdat Havelaarstraat 22 de bestemming 'woning' en 'pension' heeft, past de huisvesting van twaalf arbeidsmigranten in het bestemmingsplan, staat in de memo.

Privacy

Het college gaat na of er een vergunning voor brandveilig gebruik van het pand noodzakelijk is. 'Tevens vraagt de koper een omgevingsvergunning aan voor het plaatsen van een erfafscheiding aan de achterzijde van het pand, ter waarborging van de privacy van omwonenden. Ook neemt de koper maatregelen om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door het opstellen van huis- en parkeerregels voor de arbeidsmigranten.'

Nieuw

Er is een nieuw bestemmingsplan voor Colijnsplaat in voorbereiding. Het college schrijft in samenspraak met het buurtcomité en de plaatselijke dorpsraad en ondernemersvereniging oplossingen te zoeken 'om de huisvesting van arbeidsmigranten in goede banen te leiden', waar nodig in combinatie met extra regels.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ut klinket 7 maanden geleden
Waarom doet de Gemeente dit zelf niet Verhuren?,in plaats van die Huizenmelkers

Meer uit Beveland

Oranjevereniging Wemeldinge gaat voor 'topfeest' volgend jaar

WEMELDINGE - Een streep zetten door de festiviteiten voor Koningsdag was moeilijk, maar inmiddels is Oranjevereniging Wemeldinge opgelucht. “We hebben er tegenaan gehikt, maar gaan nu voor een groot feest in 2021”, vertelt Saskia Houtekamer van de oranjevereniging.

4 uur geleden
'Beperkende maatregelen rond corona worden verlengd'

THOLEN - De beperkende maatregelen rondom het coronavirus zoals die in heel Nederland gelden tot 6 april worden verlengd. Dat meldt de NOS, die zich daarbij baseert op bronnen in Den Haag.

4 uur geleden
Deze week is de Bode hier af te halen

GOES - In verband met het coronavirus is Weekblad de Bode deze week via verspreidpunten in heel Zeeland af te halen. De krant wordt deze week niet huis-aan-huis bezorgd. Via de website van Weekblad de Bode, www.internetbode.nl, is per editie (klik rechtsboven) te zien waar de krant is op te halen. Ontwikkelingen

5 uur geleden
Deze week is de Bevelandse Bode hier af te halen

GOES - De Bevelandse Bode wordt vanwege de verspreiding van het coronavirus deze week niet huis-aan-huis verspreid, maar via afhaalpunten. In de week voor Pasen verspreiden we de krant wel huis-aan-huis. Daarna kijken we, afhankelijk van ontwikkelingen, naar de beste manier van verspreiden. De krant is op onderstaande adressen af te halen:

6 uur geleden
Marcel de Lannoy biedt voorbijgangers een vrolijk plaatje

MIDDELBURG – De voortuin van Marcel de Lannoy is een miniversie van het bloemenparadijs Keukenhof. Met meer dan 5000 bloembollen heeft hij een oase van kleuren gemaakt. “Mensen die langslopen blijven staan kijken, dat vind ik leuk. Ik deel graag de vreugde van mijn tuin met anderen.”

7 uur geleden
Groene en gele kaarten verspreid in Sint-Maartensdijk: 'Ik wil helpen' of 'Ik heb hulp nodig'

SINT-MAARTENSDIJK - In navolging van de nieuwsbrief die vorige week huis aan huis bezorgd in Sint-Maartensdijk, zijn dit weekend ook groene en gele kaarten bij de bewoners verspreid.

8 uur geleden
Stationsbrug is terug op zijn plek

MIDDELBURG - De gerestaureerde Stationsbrug in Middelburg is maandag teruggeplaatst op zijn plek.

8 uur geleden