Plan voor twaalf arbeidsmigranten in Havelaarstraat Colijnsplaat

Gepubliceerd op  8 augustus 2019 - 13:41 1 reactie Samen met De Bode
COLIJNSPLAAT - De koper van het pand aan de Havelaarstraat 22 in Colijnsplaat wil er twaalf arbeidsmigranten huisvesten. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland donderdag in een memo. Het college stelde de memo op naar aanleiding van de onrust over de huisvesting van arbeidsmigranten in het dorp.
Plan voor twaalf arbeidsmigranten in Havelaarstraat Colijnsplaat

Vorige maand namen burgemeester Letty Demmers en wethouder Adrie van der Maas van de gemeente Noord-Beveland een petitie in ontvangst van Buurt Comité Kern Colijnsplaat. Het comité vertegenwoordigt dorpsbewoners die tegen de huisvesting van arbeidsmigranten in de kern van Colijnsplaat zijn. De burgemeester en wethouder spraken met het comité en de voorzitters van de plaatselijke dorpsraad en ondernemersvereniging. 'We hebben begrip voor de onrust over de huisvesting van arbeidsmigranten in een aantal panden in Colijnsplaat', staat in de memo, die naar de gemeenteraad en deze drie organisaties is gestuurd. Het college bedankt de organisaties voor het 'aankaarten van de onrust en problematiek'. 'Nu kunnen we samen naar oplossingen zoeken', aldus b&w.

Bestemmingsplan

De Bevelandse gemeenten, waaronder Noord-Beveland, werken aan een regionale visie voor arbeidsmigrantenhuisvesting. Totdat dit beleid klaar is - naar verwachting medio volgend jaar - heeft Noord-Beveland geen specifiek beleid voor arbeidsmigrantenhuisvesting en is het bestemmingsplan leidend. Omdat Havelaarstraat 22 de bestemming 'woning' en 'pension' heeft, past de huisvesting van twaalf arbeidsmigranten in het bestemmingsplan, staat in de memo.

Privacy

Het college gaat na of er een vergunning voor brandveilig gebruik van het pand noodzakelijk is. 'Tevens vraagt de koper een omgevingsvergunning aan voor het plaatsen van een erfafscheiding aan de achterzijde van het pand, ter waarborging van de privacy van omwonenden. Ook neemt de koper maatregelen om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door het opstellen van huis- en parkeerregels voor de arbeidsmigranten.'

Nieuw

Er is een nieuw bestemmingsplan voor Colijnsplaat in voorbereiding. Het college schrijft in samenspraak met het buurtcomité en de plaatselijke dorpsraad en ondernemersvereniging oplossingen te zoeken 'om de huisvesting van arbeidsmigranten in goede banen te leiden', waar nodig in combinatie met extra regels.

Reacties (1)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ut klinket 2 weken geleden
Waarom doet de Gemeente dit zelf niet Verhuren?,in plaats van die Huizenmelkers