Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plan voor rotonde bij De Zaete in Yerseke

Plan voor rotonde bij De Zaete in Yerseke

YERSEKE - De gemeenteraad van Reimerswaal bespreekt dinsdag het plan om een rotonde aan te leggen bij de Korringaweg in Yerseke.

Aan de Korringaweg verrijst momenteel de laatste fase van nieuwbouwcomplex De Zaete. Hiervoor verdwijnt het parkeerterrein en daarmee ook de mogelijkheid voor vrachtwagens om te kunnen keren. Veel truckchauffeurs gebruiken de Korringaweg om bij de bedrijven in de buurt vracht te laden of lossen.

Onwenselijk

De gemeente Reimerswaal vindt het onwenselijk dat truckers doorrijden richting de woonbebouwing van Yerseke of gaan keren op de kruising van de Korringaweg met de Havendijk en Molendijk. Om vrachtwagens vlot te kunnen laten keren, wil het college van burgemeester en wethouders daarom ter hoogte van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) een rotonde aanleggen.

Bomenkap

Om ruimte te creëren voor de rotonde moeten enkele jonge bomen en een goed onderhouden plantsoen wijken. ‘Gelet op de stedelijke omgeving is het niet aannemelijk dat zich hier natuurwaarden hebben gevestigd’, staat in een gemeentelijke nota over de rotonde. ‘De bomenkap kan plaatsvinden buiten het broedseizoen.’

Verkeersbewegingen

Voor de realisatie van de rotonde moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen. Na de bespreking in de raad dinsdag (7 mei) ligt het initiatief zes weken ter inzage voor inspraak door belanghebbenden. Het college stelt dat de rotonde past in het gebied. De aanleg heeft volgens b&w geen invloed op de beschermde natuur van Nationaal Park de Oosterschelde, dat op maar tientallen meters van het projectgebied ligt. ‘Er komen niet meer verkeersbewegingen’, valt te lezen in de nota, ‘de rotonde zorgt ervoor dat het vrachtverkeer kan keren en niet de kern van Yerseke in rijdt.’

Ook akoestisch onderzoek is volgens het college niet noodzakelijk. ‘De afstand tot de dichtstbij gelegen woningen, in De Zaete, wordt niet kleiner en de rijsnelheid vermindert door de rotonde.’

Veiligheid

‘Er heeft overleg plaatsgevonden met waterschap Scheldestromen, omdat er gedeeltelijk in de waterkering gewerkt wordt en het waterschap heeft ingestemd met de aanleg.’

Omdat b&w niet verwachten dat graven dieper dan veertig centimeter nodig is, is archeologisch onderzoek volgens haar niet nodig. ‘De aanleg van een rotonde is geen gevoelige functie, waardoor een milieukundig bodemonderzoek niet nodig is.’ Omdat er in de nabijheid geen buisleiding of transportroutes voor gevaarlijke stoffen liggen is de veiligheid volgens b&w ook niet in het geding.
 

Meer uit Reimerswaal

De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

19 uur geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

23 uur geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

1 dag geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

1 dag geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

1 dag geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

2 dagen geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

4 dagen geleden