Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plan voor rotonde bij De Zaete in Yerseke

Plan voor rotonde bij De Zaete in Yerseke

YERSEKE - De gemeenteraad van Reimerswaal bespreekt dinsdag het plan om een rotonde aan te leggen bij de Korringaweg in Yerseke.

Aan de Korringaweg verrijst momenteel de laatste fase van nieuwbouwcomplex De Zaete. Hiervoor verdwijnt het parkeerterrein en daarmee ook de mogelijkheid voor vrachtwagens om te kunnen keren. Veel truckchauffeurs gebruiken de Korringaweg om bij de bedrijven in de buurt vracht te laden of lossen.

Onwenselijk

De gemeente Reimerswaal vindt het onwenselijk dat truckers doorrijden richting de woonbebouwing van Yerseke of gaan keren op de kruising van de Korringaweg met de Havendijk en Molendijk. Om vrachtwagens vlot te kunnen laten keren, wil het college van burgemeester en wethouders daarom ter hoogte van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) een rotonde aanleggen.

Bomenkap

Om ruimte te creëren voor de rotonde moeten enkele jonge bomen en een goed onderhouden plantsoen wijken. ‘Gelet op de stedelijke omgeving is het niet aannemelijk dat zich hier natuurwaarden hebben gevestigd’, staat in een gemeentelijke nota over de rotonde. ‘De bomenkap kan plaatsvinden buiten het broedseizoen.’

Verkeersbewegingen

Voor de realisatie van de rotonde moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen. Na de bespreking in de raad dinsdag (7 mei) ligt het initiatief zes weken ter inzage voor inspraak door belanghebbenden. Het college stelt dat de rotonde past in het gebied. De aanleg heeft volgens b&w geen invloed op de beschermde natuur van Nationaal Park de Oosterschelde, dat op maar tientallen meters van het projectgebied ligt. ‘Er komen niet meer verkeersbewegingen’, valt te lezen in de nota, ‘de rotonde zorgt ervoor dat het vrachtverkeer kan keren en niet de kern van Yerseke in rijdt.’

Ook akoestisch onderzoek is volgens het college niet noodzakelijk. ‘De afstand tot de dichtstbij gelegen woningen, in De Zaete, wordt niet kleiner en de rijsnelheid vermindert door de rotonde.’

Veiligheid

‘Er heeft overleg plaatsgevonden met waterschap Scheldestromen, omdat er gedeeltelijk in de waterkering gewerkt wordt en het waterschap heeft ingestemd met de aanleg.’

Omdat b&w niet verwachten dat graven dieper dan veertig centimeter nodig is, is archeologisch onderzoek volgens haar niet nodig. ‘De aanleg van een rotonde is geen gevoelige functie, waardoor een milieukundig bodemonderzoek niet nodig is.’ Omdat er in de nabijheid geen buisleiding of transportroutes voor gevaarlijke stoffen liggen is de veiligheid volgens b&w ook niet in het geding.
 

Meer uit Reimerswaal

Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

20 uur geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

1 dag geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 dag geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

2 dagen geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

3 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

5 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

1 week geleden