Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plan voor onderwijshuisvesting op plek tropisch bos Omnium Goes

Plan voor onderwijshuisvesting op plek tropisch bos Omnium Goes

GOES - Onderwijsinstelling Scalda, de gemeente Goes en recreatiecentrum Omnium willen de groene opleidingen en het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs van Scalda huisvesten in de ruimte van het tropisch bos van Omnium in Goes. Daarmee is er een concrete oplossing in beeld voor het bos waarmee de gemeente al jaren in haar maag zit, omdat het een dure voorziening is die structureel te weinig bezoekers trekt.

Dit gezamenlijke plan is woensdagmiddag naar buiten gebracht. ‘Het betekent de start van een intensief traject om te komen tot een toekomstbestendig Omnium waarin de verschillende Scalda-opleidingen, sport- en recreatiefuncties en de andere partners optimaal kunnen samenwerken’, laat de gemeente Goes namens de drie partijen weten. De komende maanden werken de partijen de plannen verder uit. Daarna moeten Scalda, Omnium en de gemeenteraad van Goes het uiteindelijke plan goedkeuren.

Groene campus

De groene opleidingen leiden studenten uit heel zuidwest-Nederland op voor een toekomst in bloem, groen en styling, dierverzorging, agro- en aquafood en technologie, hovenier, loonwerk, paardensport en -houderij, teelt en veehouderij. ‘Dit zijn opleidingen die goed passen in het groene recreatiegebied Hollandsche Hoeve, naast Omnium.’ De opleidingen voor volwassenen, die vanaf komend schooljaar ook in Goes gevestigd zijn, verhuizen mee. ‘Deze verhuizing betekent een kwaliteitsimpuls voor zowel het groene onderwijs als het gebied rondom Omnium. De aanwezigheid van andere opleidingen en bedrijven, bezoekers en recreanten biedt volop dynamiek en kansen voor praktijkgericht onderwijs. Scalda was al op zoek naar een alternatief voor de huidige huisvesting van deze opleidingen. Het plan past bij de strategische doelstellingen van Scalda het onderwijs zoveel mogelijk samen met en in de praktijk te realiseren.’

In de plannen verdwijnt het tropisch bos. ‘De fundering en het “skelet” van het gebouw blijven bestaan, maar de buitenschil wordt geheel vernieuwd om te kunnen voldoen aan de eisen van een moderne school. Daarmee wordt een volgende stap gezet voor een duurzaam gezonde toekomst voor Omnium als maatschappelijke voorziening.’

De gemeente versterkt met dit plan haar rol als centrumgemeente voor de Bevelanden op het gebied van onderwijs. Ook kunnen de ambities op het gebied van sport, bewegen, gezondheid en vergroening vanuit een ‘Groene campus’ beter gerealiseerd worden. De gemeente Goes wil het huidige pand van Scalda aan het Stationspark kopen voor de verdere ontwikkeling van het stationsgebied.

Meer uit Beveland

Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

21 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

1 dag geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

1 dag geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

1 dag geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

1 dag geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

2 dagen geleden