Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pizzeria Ali: 'Het recht heeft gezegevierd'

Pizzeria Ali: 'Het recht heeft gezegevierd'

SINT-MAARTENSDIJK - De 25-jarige T. van der B. is afgelopen week door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden voor de poging tot overval bij Pizzeria Ali in Sint-Maartensdijk. Eind november 2018 vond er een gewapende overval plaats bij de pizzeria. Na de overval zijn twee daders aangehouden. Een 17-jarig meisje en een destijds 24-jarige man uit Dordrecht.

Het meisje werd meteen door de eigenaar en drie familieleden overmeesterd. De man meldde zichzelf later bij de politie. De twee hebben niets buit gemaakt. Later bleek dat het ging om een nepvuurwapen, toch raakten vier mensen licht gewond bij het overmeesteren van de vrouw. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 36 maanden, maar de rechtbank oordeelde dat, gelet op de aard en de ernst van de feiten, een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 42 maanden passender is. 

De advocaat van de verdachte stelde dat zijn cliënt inziet dat het voorval een enorme impact heeft op de betrokken personen. De advocaat stelde dat er sprake was van een impulsieve daad. "Verdachte heeft zijn betrokkenheid bij het feit erkend. Hij is naar de politie gegaan en heeft zich gemeld, omdat hij zo snel mogelijk zijn verhaal wilde doen bij de politie. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen, hij heeft spijt betuigd en hij wilde na het incident zijn excuses aanbieden."

Toch was de rechtbank het daar niet mee eens. "Naar het oordeel van de rechtbank was er geen sprake van een impulsieve daad. Integendeel, er was sprake van een zekere voorbereiding. Verdachte en de medeverdachte hebben zich vermomd met bivakmutsen, zij hadden handschoenen aan en zijn met een mes en met een veerdrukwapen naar de pizzeria gegaan. Met het veerdrukwapen is gericht en met het mes zijn stekende bewegingen gemaakt. Het veerdrukwapen leek op een echt vuurwapen. Dit alles heeft bij de slachtoffers angst doen ontstaan en hen een onveilig gevoel gegeven."

Daarnaast hield de rechtbank er rekening mee dat dit niet het eerste criminele feit was van de verdachte. Uit zijn strafblad blijkt dat hij al eerder is veroordeeld voor vermogensdelicten. "Ook heeft hij recentelijk, en wel in 2018, een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen voor verboden wapenbezit." Daarnaast heeft hij (deels voorwaardelijke) werkstraffen, (deels voorwaardelijke) jeugddetentie, en behalve voornoemde onvoorwaardelijke gevangenisstraf, in 2016 ook een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen.

Naast de gevangenisstraf moet T. ook een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers van in totaal ongeveer 10.000 euro. De eigenaar van Pizzeria Ali laat weten blij te zijn met de uitspraak. "Wij zijn er eigenlijk wel klaar mee! Het is alleen maar goed dat de straf hoger is als de eis! Het zal nooit goed komen met zulke mislukkelingen, voor ons is het belangrijk om ons leven weer op te pakken en verder te gaan. Voor ons is het boek gesloten bij deze!"

Meer uit Tholen

Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

1 uur geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

5 uur geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

1 dag geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

1 dag geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

1 dag geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

2 dagen geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

2 dagen geleden