Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pinbetalingen bij boekenwinkels en kledingzaken sterk gestegen

Pinbetalingen bij boekenwinkels en kledingzaken sterk gestegen

AMSTERDAM (ANP) - Door de versoepeling van de coronamaatregelen werd in april vaker gepind dan in maart. Omdat niet-essentiële winkels weer klanten mochten ontvangen was met name een sterke stijging te zien van de pinbetalingen in kledingwinkels, boeken- en tijdschriftenzaken en speelgoed-, hobby- en sportwinkels, aldus de Betaalvereniging Nederland.

Er werd vorige maand 2,6 procent vaker gepind dan in maart en 7,6 procent vaker dan in april 2020. Vorig jaar april was een buitengewoon slechte pinmaand, middenin de eerste lockdown. Ten opzichte van april 2019, vóór corona, werd er nog steeds 3,6 procent minder vaak gepind. Het dieptepunt tot nu toe voor het aantal pinbetalingen tijdens de coronacrisis was afgelopen februari; toen werd er ruim 30 procent minder vaak gepind dan een jaar eerder.

In kledingwinkels, boeken- en tijdschriftenwinkels en speelgoed-, hobby- en sportwinkels steeg het aantal pinbetalingen met respectievelijk 50, 45 en 40 procent ten opzichte van een maand eerder. In vergelijking met april 2019 blijven de aantallen echter fors lager.

Juweliers en opticiens

De gepinde bedragen stegen in april over de gehele linie ten opzichte van de voorgaande maand (plus 5,7 procent), het voorgaande jaar (plus 16,2 procent) en twee jaar geleden (plus 7,4 procent). Opvallende stijgers voor de omzet in april ten opzichte van 2019 zijn juweliers en opticiens, planten- en dierenwinkels en voeding- en genotswinkels. Dat wordt wellicht mede veroorzaakt door de reisbeperkingen, waardoor veel mensen tijdens de lentevakanties thuisbleven en zichzelf in eigen land verwenden, aldus de Betaalvereniging.

Verder lijken in april veel mensen alvast een voorschot te hebben genomen op een versoepeling van de reisbeperkingen. Het aantal pinbetalingen in de reisbranche steeg met 55 procent ten opzichte van maart en met 330 procent ten opzichte van april vorig jaar.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

38 minuten geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

3 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

5 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

7 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden