Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pieter Verwijs: 'Zonder sport op tv val ik wel een beetje in een zwart gat'

Pieter Verwijs: 'Zonder sport op tv val ik wel een beetje in een zwart gat'

Pieter Verwijs uit Sint-Annaland kijkt altijd uit naar de zomer. Niet alleen vanwege de vakantie en de quality time met zijn gezin, maar óók om te genieten van alle sportieve (wereld)prestaties. Zijn echtgenote vindt het wel prima dat de sportzomer nu een stuk minder tijd vergt, maar Pieter zelf vestigt al zijn hoop op de nazomer en het najaar waarin er veel wordt ingehaald. 

"Voetbal, Formule 1, de Spelen, wielrennen. Ik kijk het allemaal. Als kind al keek ik samen met mijn vader en mijn broers en dan natuurlijk vooral naar de grote sportevenementen. Inmiddels kijkt mijn oudste zoontje ook graag mee. Niet lang hoor, maar hij vindt het wel leuk om voetbal, racen of wielrennen te kijken. Dat laatste heeft ook mijn voorkeur. Vooral de Tour de France. Die prestaties, de tactiek, maar zeker ook de landschappen. Dat is genieten. We eten dan ook niet voordat er die dag gefinisht is." Deze zomer wordt er echter bar weinig sport gekeken en daar moet Pieter wel even aan wennen. "Wel een beetje een zwart gat", zegt hij lachend. "Je bent zo gewend om het te volgen. Mijn vrouw bevalt het wel zo, voor haar hoeft het niet meer terug te komen, grapte ze. Ze vindt het niet erg dat ik veel sport kijk, maar zelf geeft ze er niets om." Pieter zegt het EK Voetbal niet zo gemist te hebben. "Ik ben meer van het clubvoetbal. Feyenoord. Erg jammer dat de competitie niet wordt opgepakt zoals elders, dan had je een eerlijk eind van de Nederlandse competitie gehad." Pieter kijkt uit naar de nazomer en het najaar. "Als corona geen roet in het eten gooit, wordt het een mooi najaar met alsnog een vol programma." [n]

Meer uit Tholen

Herstelde getijdenhaventje Strijenham trekt grote belangstelling bij opening

THOLEN - De vervallen haven van Strijenham is na jarenlange inzet van Watersportvereniging Strijenham (WSV) in ere hersteld. Het waterschap had groot onderhoud in gang gezet. Zaterdagmiddag was de grote opening van het nieuwe haventje.

3 uur geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na botsing met auto op Molenvlietsedijk

THOLEN - Bij een aanrijding op de Molenvlietsedijk is maandagochtend een fietser gewond geraakt na een botsing met een auto. Zowel de politie als een ambulanceteam spoedde zich naar de plaats van het ongeval. De gewonde fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

7 uur geleden
Aan de keukentafel met Electro World: 'Nu kan ik zelf mijn assortiment bepalen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Mario Hoppenbrouwers en Nicky Swaanen van Electro World.

1 dag geleden
Zonnepanelen veroveren Tholen: 'Bijna helft woningen energie-zelfvoorzienend'

THOLEN - Bijna de helft van de woningen in Tholen was in 2023 voorzien van zonnepanelen, zo blijkt uit een analyse van nieuwe CBS-cijfers door energiebedrijf Zonneplan. Het aandeel Thoolse woningen met zonnepanelen steeg met 13,2 procent ten opzichte van 2022, van 4749 naar 5378 woningen.

1 dag geleden
Summergames keert deze zomervakantie weer terug op Tholen

THOLEN - De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het jongerenwerkteam Jij op Tholen opnieuw een gevarieerd programma aanbiedt tijdens de Summergames. Vorig jaar deden meer dan vijfhonderd kinderen mee aan de activiteiten. Inschrijven kan vanaf dinsdag 25 juni om 13.00 uur.

2 dagen geleden
Auto belandt in diepe sloot op de Poortvlietsedijk: Bestuurder onder invloed [UPDATE]

Scherpenisse- Op de Poortvlietsedijk (N286) is vrijdagavond een auto in een diepe sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig klom zelfstandig uit zijn auto. Nadat hij ter plaatse medisch gecontroleerd werd door het ambulancepersoneel, nam de politie een blaastest af. Hieruit bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.

2 dagen geleden
WOZ-waarde Thoolse woningen behoort tot top 10 grootste stijgers

THOLEN -  De gemiddelde WOZ-waarde van Thoolse woningen is het afgelopen jaar met 10,4 procent gestegen. Tholen staat hiermee in de top 10 van gemeenten met de hoogste stijging. In de provincie Zeeland steeg de waarde van een woning het meest van alle provincies met 7,8 procent.

2 dagen geleden