Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pieter Ventevogel volgt Onno Bakker op als directeur Cultuurwerf

Pieter Ventevogel volgt Onno Bakker op als directeur Cultuurwerf

VLISSINGEN - Pieter Ventevogel is per 1 oktober de nieuwe directeur van de Cultuurwerf in Vlissingen. Hij volgt Onno Bakker op bij de organisatie die onder meer bekend is van het Bevrijdingsfestival Zeeland en Festival Onderstroom in Vlissingen.

Pieter Ventevogel (1974) werkt al tien jaar op ZZP-basis voor onder andere de Cultuurwerf, als projectleider festivals. Daarnaast heeft de Vlissinger ervaring opgedaan bij festivals als CineKid Amsterdam en het Zeeland Nazomerfestival, laat de Cultuurwerf weten. Ventevogel is een geboren Vlissinger, woont in de stad, is getrouwd en heeft drie kinderen. ‘Als directeur zal hij in eerste instantie de succesvolle lijn van het Bevrijdingsfestival Zeeland en Festival Onderstroom voortzetten en daarbij nog meer zoeken naar verbinding met andere culturele spelers en evenementen’, laat de Cultuurwerf weten. ‘Ook ziet hij als prioriteiten het meer samenwerken met de ondernemers in de stad en het opzetten van nieuwe evenementen onder de paraplu van Cultuurwerf.’

Begin april maakte Onno Bakker bekend na tien jaar te stoppen als directeur van de Cultuurwerf, omdat hij deze werkzaamheden niet langer kan combineren met zijn functie als directeur van het muZEEum in Vlissingen.

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

2 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

2 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

4 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

4 dagen geleden