Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pieter Klein wordt nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur

Pieter Klein wordt nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur

HILVERSUM (ANP) - Onderzoeksjournalist Pieter Klein maakt de overstap van RTL Nieuws naar Nieuwsuur, zo maakten hij en Nieuwsuur vrijdagmiddag bekend. Hij volgt in februari Joost Oranje op als hoofdredacteur. Oranje gaat aan de slag als coördinator onderzoeksjournalistiek bij Nieuwsuur en NOS Nieuws.

Klein was elf jaar werkzaam als adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Samen met Trouw-journalist Jan Kleinnijenhuis beet hij zich de afgelopen jaren vast in het dossier van de toeslagenaffaire, wat tot talloze onthullende publicaties leidde. De twee journalisten wonnen voor hun onderzoek de journalistieke prijs De Tegel en werden samen uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

Klein zegt dat het "hoofdredacteurschap van Nieuwsuur nu voelt als een logische stap. Ik hoop bij te dragen aan waar mijn hart ligt: de precisiejournalistiek, waarmee Nieuwsuur naam heeft gemaakt. Diepgravend onderzoek dus en relevante verdieping. Kritisch, open en onbevangen." Tegelijkertijd zegt hij dat het hem pijn doet afscheid te nemen van RTL Nieuws, waar hij onder meer als chef van de politieke redactie werkte.

Hij gaat 1 februari aan de slag. Klein vormt dan samen met Judith Pennarts en Lotte Ragut de hoofdredactie van Nieuwsuur.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden