Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pieter Heykoop geridderd voor grote waarde als organist

Pieter Heykoop geridderd voor grote waarde als organist

YERSEKE - Pieter Heykoop uit Yerseke is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de viering van zijn 45-jarig jubileum als organist zaterdagavond kreeg Heykoop de koninklijke onderscheiding uitgereikt. ‘Hij is een landelijk bekend en gewaardeerd organist’, laat de gemeente Reimerswaal weten.Het jubileumconcert vond plaats in de Grote kerk in Dordrecht. Daar verraste burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal Heykoop met het lintje, als dank voor zijn ‘inspirerende muzikale bijdrage aan de samenleving in Reimerswaal en ver daarbuiten.’

Kunst

In Yerseke is Heykoop al vele jaren de vaste organist van de Gereformeerde Gemeente. ‘Hij begeleidt meerdere koren, ook buiten Zeeland, zoals het Urker Mannenkoor. Heykoop wordt gezien als een begrip binnen de Gereformeerde Gemeente en het geheel van de Gereformeerde Gezindte. Hij verstaat de kunst om te communiceren op een muzikale golflengte waarop veel mensen afstemmen.’

Op zijn zangavonden, bijna wekelijks, komen zo'n vijfhonderd mensen af. ‘Met uitschieters naar 1500 of 2000 bezoekers.’ 

Voorvechter

Heykoop is volgens de gemeente een voorvechter van het behoud van oude psalmen en hun melodieën. ‘De combinatie van orgelspel vanuit teksten uit de psalmen die hij ten gehore brengt, samen met de traditionele psalmmelodieën in de Heykoop-stijl zijn de ultieme combinatie voor veel mensen uit de Gereformeerde Gezindte.’

Ook zet de Yersekenaar zich in voor vele goede doelen, geeft gratis concerten, organiseert zangavonden door heel Nederland en zelfs in Canada. Daarnaast heeft hij met een collega zeker 45 orgelboeken uitgegeven die van groot belang zijn voor de jonge en nieuwe generatie van organisten.

Meer uit Reimerswaal

Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

4 uur geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

1 dag geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

2 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

2 dagen geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

3 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

3 dagen geleden