Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Piet Grim fotografeert élke dag

Piet Grim fotografeert élke dag

’s-HEERENHOEK – De redactie van de Bevelandse Bode krijgt de prachtigste lezersfoto’s toegestuurd. Iemand die al jaren foto’s mailt is Piet Grim (79) uit ’s-Heerenhoek. Hij fotografeert iedere dag. “Als ik ’s ochtends een mooie lucht zie, is het klompen aan en foto’s maken.” Hij stuurt zijn favorieten naar allerlei media, zoals de Bode. “Ik kan niet meer bijhouden waar ze allemaal langskomen, maar het is leuk om ze terug te zien.”

Sinds Grim in 2005 met de vut ging, is hij fanatiek aan het fotograferen. “Ik kreeg een digitale camera en toen is het begonnen.” Hij maakt graag natuurfoto’s en de kleinkinderen heeft hij ook ontelbare keren gekiekt. “Ze zijn al in de twintig, maar er nog steeds gek van om in hun mapjes met oude foto’s te kijken.” Albums maakt hij nog steeds en echtpaar Grim verstuurt ook graag fotokaartjes, maar het is niet zo dat huize Grim vol hangt met foto’s. Hij heeft wel meerdere foto’s op canvas, bijvoorbeeld van zijn deelname aan de fotowedstrijd van de gemeente Borsele. “Ik ben een keer maandwinnaar geworden met een foto van de Eneco Tour en die is afgedrukt op zeildoek van een meter. Die foto heb ik gemaakt vanaf een viaduct bij Borssele en je ziet de wielrenners de Westerscheldetunnel uitkomen. De foto ligt nu opgerold onder het bed, want die is een beetje te groot om op te hangen, maar ik doe ‘m niet weg. Daar vind ik ‘m een beetje te mooi voor.”

Grim exposeert soms ook foto’s en doet dat inmiddels ook samen met zijn dochter Mandy, met wie hij graag op pad gaat met de camera. Een van zijn favoriete plekken is de Westeindse Weel. Daar maakte Grim ook deze foto van de koe. “Ik kwam daar toevallig langs en toen liepen de twee koeien weg. Maar koeien zijn nieuwsgierig en deze kwam terug. Toen had ik ‘m te pakken. De koe, bloeiende meidoorn, het fluitekruid en dat diffuse, mysterieuze licht maakt het een mooi geheel.”

Meer uit Beveland

Fietster valt van fiets en raakt bewusteloos in Ellewoutsdijk

ELLEWOUTSDIJK - Een vrouw is zondagmiddag gewond geraakt nadat zij met haar fiets in de polder bij Ellewoutsdijk ten val was gekomen.

4 uur geleden
Busje en motor botsen in Wilhelminadorp: Ambulance rukt uit voor motorrijder

WILHELMINADORP - Een motorrijder is door ambulancemedewerkers nagekeken nadat hij vanmorgen betrokken was bij een ongeval. Een motor en een busje kwamen met elkaar in botsing.

7 uur geleden
Wie wint Zeeland Refinery Cultuurprijs 2024?

HEINKENSZAND - Met ingang van 2024 gaat de Culturele Raad Borsele de Zeeland Refinery Cultuurprijs niet tweejaarlijks maar jaarlijks toekennen. 

9 uur geleden
Aan de keukentafel met Helen en Greg Bihi-Zenou

Van 'hoi' naar huwelijk en van lunchroom HoneyPie naar buitenspeelplaats Hof Poppendamme. Aan de keukentafel met Helen en Greg Bihi-Zenou, horecaondernemers die elke drie jaar de kriebels krijgen. Greg: 'Dit hebben we onder de knie, wat kunnen we nog meer doen?'

1 dag geleden
Man (58) ramt politiebureau Goes

GOES - De politie heeft vrijdag een 58-jarige man aangehouden nadat hij het politiebureau in Goes ramde. De man is naar Torentijd gebracht.

2 dagen geleden
Vlaketunnel twee avonden en nachten dicht

VLAKE - Rijkswaterstaat voert in juni onderhoud uit aan de Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake. Daarom is de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten, telkens van 21.00 uur tot 5.00 uur, van maandag 24 juni tot dinsdag 25 juni en van dinsdag 25 juni tot woensdag 26 juni.Het verkeer wordt omgeleid over de N289. Weggebruikers dienen rekening te houden met langere reistijd.

2 dagen geleden
Dorpshuis Baarland is volgend voorjaar 'rigoureus vernieuwd'

BAARLAND - Al sinds ze bijna drie jaar geleden beheerder van The Cameronian werd, heeft Heidi Joosse het dorpshuis in Baarland in haar hoofd vernieuwd. Nu komt die wens dichtbij, want de gemeenteraad van Borsele bespreekt donderdag (20 juni) de investering van 525.000 euro om het dorpshuis te renoveren en verduurzamen. "Ik heb er heel veel zin in om volgend voorjaar te werken in een vernieuwd dorpshuis", zegt Joosse.

2 dagen geleden