Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Piet Grim fotografeert élke dag

Piet Grim fotografeert élke dag

’s-HEERENHOEK – De redactie van de Bevelandse Bode krijgt de prachtigste lezersfoto’s toegestuurd. Iemand die al jaren foto’s mailt is Piet Grim (79) uit ’s-Heerenhoek. Hij fotografeert iedere dag. “Als ik ’s ochtends een mooie lucht zie, is het klompen aan en foto’s maken.” Hij stuurt zijn favorieten naar allerlei media, zoals de Bode. “Ik kan niet meer bijhouden waar ze allemaal langskomen, maar het is leuk om ze terug te zien.”

Sinds Grim in 2005 met de vut ging, is hij fanatiek aan het fotograferen. “Ik kreeg een digitale camera en toen is het begonnen.” Hij maakt graag natuurfoto’s en de kleinkinderen heeft hij ook ontelbare keren gekiekt. “Ze zijn al in de twintig, maar er nog steeds gek van om in hun mapjes met oude foto’s te kijken.” Albums maakt hij nog steeds en echtpaar Grim verstuurt ook graag fotokaartjes, maar het is niet zo dat huize Grim vol hangt met foto’s. Hij heeft wel meerdere foto’s op canvas, bijvoorbeeld van zijn deelname aan de fotowedstrijd van de gemeente Borsele. “Ik ben een keer maandwinnaar geworden met een foto van de Eneco Tour en die is afgedrukt op zeildoek van een meter. Die foto heb ik gemaakt vanaf een viaduct bij Borssele en je ziet de wielrenners de Westerscheldetunnel uitkomen. De foto ligt nu opgerold onder het bed, want die is een beetje te groot om op te hangen, maar ik doe ‘m niet weg. Daar vind ik ‘m een beetje te mooi voor.”

Grim exposeert soms ook foto’s en doet dat inmiddels ook samen met zijn dochter Mandy, met wie hij graag op pad gaat met de camera. Een van zijn favoriete plekken is de Westeindse Weel. Daar maakte Grim ook deze foto van de koe. “Ik kwam daar toevallig langs en toen liepen de twee koeien weg. Maar koeien zijn nieuwsgierig en deze kwam terug. Toen had ik ‘m te pakken. De koe, bloeiende meidoorn, het fluitekruid en dat diffuse, mysterieuze licht maakt het een mooi geheel.”

Meer uit Beveland

Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

14 uur geleden
Mevrouw Van Poelje uit Colijnsplaat is honderd jaar

COLIJNSPLAAT - Mevrouw C.C. van Poelje-Sanders uit Colijnsplaat vierde zaterdag haar honderdste verjaardag.

15 uur geleden
Boekenmarkt in Zierikzee gaat na drie jaar weer door

Reizende boekhandel Louis Tinner organiseert op zaterdag 13 augustus een gezellige boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee. Hartje centrum, tussen de winkels en terrassen van Zierikzee, treft u daar boekverkopers uit het hele land met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Van betaalbare lectuur voor de vakantie tot mooie aanwinsten voor uw collectie.

17 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Zwart Sluisje?

Dit is ‘m dan: het Zwart Sluisje waar 96,5 procent van de Goesenaren nog nooit van gehoord heeft. Gelegen aan de parallelweg van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, net buiten de bebouwde kom. Het speelde een poosje verstoppertje, maar een maand geleden is het ontdaan van braam en klimop. Nu kunnen we het er ’s over hebben. En naar kijken.

1 dag geleden
540 kilo afval opgeruimd van Zeeuwse stranden

BEVELAND - Deze week was de laatste Zeeuwse etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In totaal is er in vijf dagen tijd 540 kilo afval van de Zeeuwse Noordzeestranden gehaald door 212 vrijwilligers. 

2 dagen geleden
Lisa Streppel: ‘Uiteindelijk heeft het me alleen maar sterker gemaakt’

MIDDELBURG- Ze is nog maar 24, maar Lisa Streppel, beter bekend als DJ Lisa Louise, weet wat ze wil: een carrière in de muziek, als DJ (stijl: Afro Urban) en als organisator van events. De positie van vrouwelijke DJ’s heeft haar speciale aandacht. Die zijn namelijk schaars, in de dance-wereld.

2 dagen geleden
Erica van Leeuwen toont graag hoe mooi het in en om Goes is

KLOETINGE - Erica van Leeuwen-de Bruijn uit Kloetinge fotografeert graag en vooral het weer blijft haar fascineren. Daardoor komen haar beelden regelmatig langs in de Bode, maar ook bij weerberichten op televisie. “Ik vind het leuk om reacties op foto’s te krijgen. En het is mooie promotie voor Goes en omgeving toch?”

3 dagen geleden