Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pianist Yefim Bronfman vast gezicht bij Concertgebouworkest

Pianist Yefim Bronfman vast gezicht bij Concertgebouworkest

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse pianist Yefim Bronfman is het komende seizoen artist in residence van het Concertgebouworkest, hetgeen betekent dat hij meerdere weken te gast zal zijn en dat het gezelschap diverse speciale projecten met hem zal ontwikkelen. Bronfman begint woensdag al in Amsterdam, als hij soleert in Beethovens derde pianoconcert, onder leiding van Daniel Harding.

"Yefim Bronfman is zonder twijfel een van de grootste pianisten van onze tijd. Bij het Concertgebouworkest is hij al meer dan twintig jaar een zeer geliefde gast", zegt het orkest. Sinds 1999 trad hij al 45 keer als solist met het orkest op.

De pianist (63) won Grammy Awards voor zijn opnamen van enkele pianoconcerten. In het seizoen 2013/14 was hij ook artist in residence bij de New York Philharmonic.

Het orkest heeft ieder jaar een artist in residence. Afgelopen seizoenen waren dat onder anderen violiste Janine Jansen en zangeres Eva-Maria Westbroek.

Meer uit Binnenland

Grote storing in systemen reisinformatie NS voorbij

UTRECHT (ANP) - De grote technische storing in alle systemen voor de reisinformatie over het treinverkeer van de NS is opgelost. Het probleem ontstond woensdagmiddag kort voor 16.30 uur. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

8 minuten geleden
Donderdagochtend zekerheid over aantal asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Donderdagochtend wordt duidelijk hoeveel mensen er in de nacht van woensdag op donderdag in het aanmeldcentrum in Ter Apel waren. Vanaf middernacht mogen daar maximaal 2000 asielzoekers verblijven, maar het COA laat weten dat op dat moment niet wordt geteld. Hoeveel mensen er om middernacht in Ter Apel waren, wordt na 09.00 uur duidelijk, zo benadrukt een woordvoerder.

10 minuten geleden
Resterende zeven verdachten van rellen Den Haag langer vast

DEN HAAG (ANP) - De resterende zeven verdachten van de rellen in Den Haag van afgelopen zaterdagavond blijven veertien dagen in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag woensdag besloten.

48 minuten geleden
SER-voorzitter Kim Putters krijgt Comeniusprijs 2024

NAARDEN (ANP) - De Comeniusprijs gaat dit jaar naar voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Kim Putters. De jury van de prijs, die is vernoemd naar de Tsjechische denker Jan Amos Comenius (1592-1670), prijst Putters om zijn vermogen om "steeds opnieuw helder te duiden wat er gaande is in de samenleving". De SER-voorzitter ontvangt de prijs op 6 april in de Grote Kerk Naarden.

1 uur geleden
Hoofdredacteur Brabants Dagblad stapt op om te weinig draagvlak

DEN BOSCH (ANP) - Carin Smolders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer, omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

1 uur geleden
Ook Lidl roept koekjes terug

HUIZEN (ANP) - Ook de Lidl roept koekjes terug, omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Sondey Triple chocolate en McEnnedy Nougatelli met de respectievelijke houdbaarheidsdata 12-12-2024 en 10-12-2024.

1 uur geleden
Vijf vervoerders willen openbaar vervoer in Utrecht verzorgen

UTRECHT (ANP) - Vijf vervoerders willen het openbaar vervoer in de provincie Utrecht verzorgen vanaf 2025 tot en met 2035. De provincie Utrecht meldde dat Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev woensdag inschrijvingen hebben ingediend voor de aanbesteding van de twee concessies voor het Utrechtse openbaar vervoer.

1 uur geleden